Ветеран із Конотопа вже друге став переможцем грантової програми для розвитку бізнесу
Олександр Шапошник – підприємець, розвиває у Конотопі мережу закладів з виробництва домашніх напівфабрикатів «Галя Балувана». І як ветеран він бере участь в грантових конкурсах для розвитку власного бізнесу та створення нових робочих місць у нашому місті.
Нещодавно Олександр вдруге взяв участь у грантовому конкурсі від Українського ветеранського фонду, що пройшов у квітні-червні 2025 року, і знову став одним зі 120 переможців.
Його проєкт «Морозива багато не буває» отримав майже максимальний розмір грантової підтримки конкурсної програми «Варто Діяти» – 1 465 тис. грн. (сума фінансування проєктів була в межах від 500 тис. грн. до 1 500 тис.грн.).
Ці кошти вже спрямовані на закупівлю нового обладнання для виробництва заморожених десертів, а саме: комбі-фризер, апарат шокової заморозки, морозильна скриня, пароконвектомат.
Фінансування відбувається поетапно, тому все обладнання підприємець отримає протягом півроку. Наразі на підприємство надійшов комбі –фрізер для приготування заморожених десертів.
І хоч підприємець використав всім знайоме поняття «морозиво», але в дійсності в мережі виробляється класичне морозиво, джелато та сорбети.
«На сьогодні ми виготовляємо понад 20 найменувань заморожених десертів, які користуються популярністю у відвідувачів мережі «Галя балувана» , зокрема це дитячий пломбір на яєчних жовтках, пломбір шоколадний, джелато з фісташками, лісовими ягодами, манго…, родзинкою закладу є джелато з горгонзолою (італійським м’яким сиром з блакитною пліснявою). Джелато виготовляється за італійською технологією, саме тому його ще називають італійським морозивом. Ми єдині не тільки в Конотопі, але й на Сумщині, хто виробляє таку продукцію», – зазначає Олександр ШАПОШНИК.
Вся продукція містить натуральні інгредієнти, проходить шокову заморозку та має обмежений термін придатності (3-5 місяці). Цінова політика від 80 грн до 129 грн за обсяг 200-300 грам.
Як зазначає ветеран, нове обладнання дозволить не тільки збільшити обсяги виробництва та продажу заморожених десертів (від 60 до 100 пачок в день), але й розширити асортимент продукції з унікальними смаками, додатково створити два робочі місця.
«Хочу дарувати людям радість, зокрема й через таку маленьку приємність, як морозиво. Його смак цінують і дорослі, і діти. У спеку кожен прагне прохолоди, а морозиво — найкращий спосіб її відчути, його ніколи не буває забагато», – у підсумку зазначає ветеран та підприємець Олександр ШАПОШНИК і закликає інших ветеранів/ветеранок не вагатися й скористатися грантовими програмами Українського ветеранського фонду, що спрямовані на підтримку та розвиток ветеранського бізнесу.
Учасниками Програм можуть стати також члени сімей ветеранів, загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників/захисниць України. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням: https://veteranfund.com.ua/
Підписуйтесь на нас у ТЕЛЕГРАМ
Підписуйтесь на нас в ІНСТАГРАМ