Як позбутися жиру з посуду: поради від Lysoform
Однією з найпоширеніших проблем на кухні є жир на посуді. Залишки олії, соусів та інших жирних продуктів можуть накопичуватися, створюючи неприємний наліт. Щоб ефективно позбутися жиру, важливо правильно обрати спеціальні мийні засоби, які допоможуть швидко і безпечно розчинити жир на поверхні посуду без шкоди для здоров’я. Далі ми пропонуємо розглянути найкращі засоби, що допоможуть усунути жирові відкладення на посуді, включно з застарілим жиром.
Обираємо засіб відповідно до задачі
Залежно від типу посуду й особливостей жирового нальоту на поверхні важливо обирати відповідний за хімічним складом та активною дією засіб. Наприклад, очевидно, що засіб для чищення гриля та мийний розчин для тарілок буде відрізнятися ступенем концентрації активних речовин та способом застосування, адже працювати потрібно з різними типами жиру. На грилі жир зазвичай може бути підгорілим, що значно ускладнює процес миття, а посуд потребує більш делікатних засобів.
За умови наявності якісного засобу навіть підгорілий жир на грилі можна усунути дуже швидко:
- нанести на поверхню спрей або гель, що проникає у структуру жиру;
- після початку активної дії засобу використати щітку для видалення затверділих залишків їжі;
- після обробки вимити гриль великою кількістю води.
Якщо ви надаєте перевагу автоматизованим способам очищення посуду, засоби для посудомийних машин також варто обирати залежно від поставленої задачі. Зазвичай для видалення жиру ефективними є спеціальні гелі та таблетки. Для досягнення додаткового блиску варто також звернути увагу на спеціальні ополіскувачі, що покращують результат миття.
Для закладів громадського харчування рекомендовані до застосування професійні мийні та дезінфекційні засоби, які мають спеціально розроблений концентрований склад, що допомагає швидко й ефективно усувати навіть сильні жирові відкладення для підтримання ідеальної чистоти посуду. Зазвичай це концентровані розчини, що зберігають ефективність навіть у холодній воді. Додатково у складі таких засобів можуть бути дезінфікувальні компоненти для досягнення максимальної чистоти та безпеки.
Загальні правила і рекомендації з видалення жиру
Безсумнівно, в першу чергу варто пам’ятати, що регулярне очищення всіх поверхонь на кухні та посуду одразу після приготування їжі є кращим способом уникнути сильного забруднення. Вимити свіжий жир з посуду значно легше, ніж розщеплювати застарілий жир, що глибоко в’ївся в поверхню, набувши липкої густої текстури.
Щоб ефективно боротися з жиром на кухні, дотримуйтесь цих порад:
- мийте посуд одразу після використання, адже чим довше жир залишається на поверхні, тим складніше його видалити;
- обирайте правильні засоби з потужними формулами, які значно полегшують процес миття;
- при сильному забрудненні замочуйте посуд у воді з мийним засобом, щоб розм’якшити жир перед миттям.
Використовуючи якісні засоби з концентрованим складом, ви зможете швидко та ефективно позбутися жиру, забезпечуючи бездоганну чистоту на вашій кухні.