Які райони Сумщини найбільше виробляють молока і м’яса?
У січні–листопаді 2019р. на Сумщині вироблено 59,7 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 365,4 тис.т молока, 382,7 млн.шт яєць, повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.
За обсягами виробництва м’яса найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського, Охтирського та Тростянецького районів, які забезпечують понад 70% загального обсягу виробництва м’яса в області.
Щодо виробництва молока: найкраще спрацювали підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського та Буринського районів.
Середній надій молока у січні–листопаді 2019р. становив 4751 кг на одну корову.
Станом на 1 грудня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 144,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 72,1 тис.голів корів), 116,4 тис.голів свиней, 43,4 тис.голів овець та кіз, 5762,3 тис.голів свійської птиці.