Вчора
Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів Сумської області
Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн
У Сумах збили 82-річного велосипедистаФОТО
На Сумщині гасили пожежу біля музеюФОТО
Сумським підприємствам заборгували 380 мільйонів
“До прильотів уже звикли”: як живуть у прикордонному селі на СумщиніФОТО
У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок

8 класних рецептів для соковитої свинини

Свинину практично неможливо зіпсувати, але соковитіше вона буде після запікання і тушкування. Можна приготувати рулет з грибами і сиром, запекти її зі сливами або в беконі з апельсинами

Рецепти зі свинини на день народження

Рецепти зі свинини на день народження / Фото: Depositphotos

День народження без основної м’ясної страви для більшості – це не свято. Максимально влаштувати урочистість допоможе свинина в центрі столу. Вона може бути запечена в духовці цілим шматком або порційними зі сливами або апельсинами. Щоб усе вийшло ідеально, варто ще раз згадати рекомендації з приготування цього м’яса.

Гостра свинина з баклажанами

Гостра свинина з баклажанами

Гостра свинина з баклажанами / Фото: instagram.com/_food_blog_m/

Інгредієнти:

  • Свинина без кісток – 500 г
  • Баклажан – 2 шт.
  • Болгарський перець, цибуля – по 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Цукор, крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, перець, кунжут, зелень

Як приготувати:

  1. М’ясо нарізати брусочками, обсмажити 5 хвилин на сильному вогні до рум’яної скоринки.
  2. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до золотавого кольору.
  3. Моркву нарізати соломкою, додати до м’яса і обсмажити 3 хвилини.
  4. Баклажани нарізати півкільцями і обсмажити на окремій сковороді. Додати до м’яса, обсмажити кілька хвилин.
  5. Додати половину нарізаного перцю, подрібнений часник, перемішати.
  6. Додати соєвий соус, сіль, паприку, цукор, розчинений у воді крохмаль, перемішати і смажити на середньому вогні 3 хвилини.
  7. Додати решту перцю і тушкувати під закритою кришкою 5 хвилин.
  8. Прикрасити кунжутом і зеленню.

Свинячий рулет з грибами і сиром

Рулет зі свинини з грибами і сиром

Рулет зі свинини з грибами і сиром / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Корейка – 1 кг
  • Гриби – 250 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Цибуля, зубчик часнику – по 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції
  • Олія
  • Вершкове масло

Як приготувати:

  1. Зробити уздовж всього шматка м’яса глибокий надріз до половини і надрізи праворуч і ліворуч. Злегка відбити і натерти сіллю, перцем і пропущеним через прес часником.
  2. Гриби розрізати на четвертинки і пасерувати до золотавого кольору. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити. Перемішати з грибами, посолити і поперчити.
  3. На шар м’яса викласти, чергуючи, гриби та нарзаний кубиками сир. Згорнути рулет і перев’язати ниткою.
  4. Обсмажити з усіх боків на сильному вогні, перекласти на змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години за температури 180 градусів.
  5. Коли рулет підрум’яниться, накрити фольгою і довести до готовності.

Свинина з грибами в сметанному соусі

Свинина з грибами в сметанному соусі

Свинина з грибами в сметанному соусі / Фото: іnstagram.com/mama_c_peceptami/

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г
  • Сметана 15% – 350 г
  • Печериці або білі гриби – 300 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.
  • Зелена цибуля, зелень, спеції

Як приготувати:

  1. М’ясо порізати невеликими кубиками. Гриби – на четвертинки.
  2. На гарячій олії обсмажити м’ясо до золотавого кольору. Додати гриби і довести до смаку спеціями. Смажити на середньому вогні 25 хвилин, доки не випарується рідина з грибів.
  3. Додати сметану і тушкувати ще 25 хвилин, помішуючи. Прикрасити зеленню.

Свинина зі сливами

Свинина зі сливами

Свинина зі сливами / Фото: instagram.com/anna_gotovit_i_est/

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка – 700-800 г
  • Сливи – 10-15 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Базилік свіжий
  • Часник – 6 зуб.
  • Сіль, перець, коріандр, чилі

Як приготувати:

  1. М’ясо помити, обсушити. Посолити, поперчити і змастити невеликою кількістю олії. Викласти в форму для запікання.
  2. Перець нарізати, вийняти кісточки зі слив, часник нарізати і подрібнити базилік.
  3. Усе розподілити по свинині. Додати спеції за смаком.
  4. Запікати під фольгою за 200 градусів впродовж години-півтори. Прибрати фольгу і запікати до готовності.

Свинина в листковому тісті

Свинина в листковому тісті

Свинина в листковому тісті / Фото: instagram.com/sveta_nedieta/

Інгредієнти:

  • Свинина – 700 г
  • Листкове тісто – 2 листи
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Як приготувати: ⠀

  1. М’ясо злегка обмазати в спеціях, обсмажити до золотавої скоринки. Дати охолонути. Нарізати цибулю і злегка обсмажити.
  2. У центр тіста викласти половину цибулі, потім – шматок м’яса і цибулю зверху. Накрити тістом.
  3. Ретельно змастити яйцем і скріпити краї.
  4. Випікати 1 годину за 170 градусів.

Буженина зі свинини в фользі

Буженина домашня

Буженина домашня / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 5 зуб.
  • Лаврове листя – 2-3 шт.
  • Перець горошком, насіння кропу, насіння коріандру, паприка, орегано – по 1 ч. л.
  • Стручковий перець – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Олія

Як приготувати:

  1. У каструлю покласти сіль, розчавлений часник, лаврове листя, паприку, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і коріандру, орегано. Влити воду, перемішати, доки сіль не розчиниться.
  2. М’ясо помити і покласти в маринад, маринувати добу в холодильнику.
  3. Змішати томатну пасту, олію та паприку. Змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати за 180-200 градусів близько 1-1,5 години. У процесі поливати соком від м’яса.
  4. За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м’ясо підрум’янилося.

Шашлик зі свинини в духовці

Шашлик зі свинини в духовці

Шашлик зі свинини в духовці / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 2 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мед, сік лимона – по 1 ст. л.
  • Кріп, петрушка

Як приготувати:

  1. Свинину нарізати крупно. Додати сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі, сметану і лимонний сік. Додати мед і дрібно посічену зелень. Залишити маринуватися на годину.
  2. Змастити форму для запікання олією, викласти м’ясо. Запікати за 180 градусів у режимі конвекції.
  3. Перевернути і запікати 10-15 хвилин до рум’яної скоринки.

Свинячі медальйони з апельсинами в духовці

Свинячі медальйони з апельсинами

Свинячі медальйони з апельсинами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • Вирізка – 600-700 г
  • Бекон – 70 г
  • Апельсин – 4 шт.
  • Червона цибуля – 2 шт.
  • Чебрець, розмарин – по кілька гілочок
  • Часник – 5 зуб.
  • Червоне сухе вино – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати:

  1. Цибулю нарізати тонкою соломкою і скласти в форму для запікання. Апельсини нарізати часточками, часник подрібнити. Додати до цибулі разом з чебрецем і розмарином.
  2. Полити оливковою олією, вином і посипати цукром. Додати сіль і перець. Перемішати.
  3. Випікати за 200 градусів 40 хвилин.
  4. Нарізати м’ясо на порційні шматки, злегка відбити. Посолити, поперчити.
  5. Загорнути кожен шматок тонкою смужкою бекону і скріпити шпажкою. Обсмажити до золотавого кольору.
  6. Перекласти у форму і випікати ще 20 хвилин.
Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення