Вчора
Ситуація на лінії фронту на Сумському напрямку 13 червня
У селі Озаричі Попівської громади зруйновано міст через річку СеймФОТО
Олександр Качура про чиновників: Ви повинні цілувати в дупу тих, хто ще працює і платить вам зарплату в якості податків
“Ми позиції тримаємо і навіть потроху намагаємося просуватися вперед”. Боєць “Азимут” розповів про бої на Сумщині
Нардеп Михайло Ананченко: “Код пам’яті” увіковічнює Героїв Сумщини
У Шостці розпочав роботу Центр підготовки населення до національного спротиву
Охтирку відвідали європейці для перевірки проєкту з реконструкції водовідведення
У сумському артДворі встановили бюст байкаря
Володимир Поцелуєв: Шведський досвід та міжнародні зв’язки для майбутнього медицини Сумщини
“Градами” накривали, дрон висів над комбайном”: як працюють фермери на кордоні з РФ
У Сумах науковці обговорили тваринництво та продовольчу безпеку
Як науковці СумДУ оцифровують втрачені пам’ятки архітектури
На Буринщині попрощаються із захисником Валерієм Курбетом
Що відомо про новий варіант Covid-19
Чи безпечно купатися у Галенківському озері в Шостці
Історія родини одного з шести лісівників, убитих російською ДРГ на Серединобудщині
На Сумщині споруди старого млина пропонують перетворити на торговельно-культурний центр
Обрано запобіжний захід юнаку, який організував продаж фейкових Біткоїнів на 160 тисяч доларів США
Триває моніторинг якості води річки Сейм
У Сумах на перехресті Харківської та Лушпи сталася потрійна ДТПФОТО
До України повернули тіла 1200 загиблих захисників
На Сумщині наркоману-шахраю присудили 6 років в’язниці
Що показав аналіз повітря в Сумах
На Сумщині зареєстрований другий випадок отруєння грибами в цьому році
Колишньому акціонеру Сумського НВО повідомлено про підозру у несплаті 4,3 млрд грн податків
FPV-дрони «Сталевого Кордону» продовжують нищити техніку та позиції окупантівВІДЕО
Сотня кліщів і боротьба за життя: як у Шостці рятують лисеня, яке “прийшло за допомогою”ФОТО
У Сумах попрощались із захисником Богданом Жуковим
У Білопіллі зникло світло
У Сумах хочуть створити фонд підтримки місцевого бізнесу в умовах війни

Красный, белый и без алкоголя: три рецепта согревающего глинтвейна

В холодное время вновь популярным становится глинтвейн – горячий напиток, напоминающий о рождественских и новогодних ярмарках в Западной Европе. И хотя в этом году из-за карантина гуляний не будет, глинтвейн можно сделать не выходя из дома.

Собрали три рецепта: с красным и белым вином, а также безалкогольный.

Секреты приготовления 

Секрет вкусного напитка в том, чтобы не доводить вино со специями до кипения, поскольку тогда быстро испарится алкоголь, а у глинтвейна появится кисловатый компотный вкус.

Лучше сначала приготовить смесь из сока, воды и специй, а затем в этот пряный “чай” долить вино и снять, доведя до идеальной температуры 70-78 градусов. Определить это можно на глаз – вино начнет покрываться белой пенкой, но еще не начнет закипать.

Для глинтвейна лучше выбирать сухие или полусладкие молодые вина, например, Каберне, Саперави или Мерло. От крепленных лучше отказаться, они только утяжелят напиток. Также не лучшим выбором будут десертные сладкие вина, которые могут создать слишком приторный вкус. Если вы готовите напиток на основе белого вина – помните, что при нагревании усиливается кислый вкус, поэтому для глинтвейна не подходят слишком кислые сорта. Идеальный выбор – сухие белые вина типа Шардоне, Совиньон Блан, Алиготе, Цинандали.

Стандартный набор специй – корица, гвоздика, мускатный орех. Также используют имбирь, перец горошком, звездочки бадьяна, кардамон, анис, фенхель, лавровый лист. Экспериментируйте, подбирайте свой состав, но помните об умеренности – “суп” из пряностей перебьет вкус глинтвейна. Специи по возможности лучше использовать целиком (не порошок) или слегка перебитыми в ступке.

Из фруктов обычно выбирают апельсины и лимоны, но также можно добавить по вкусу яблоки, груши, клюкву, малину. При этом имейте в виду, что фрукты и сок из них добавляют кислоту. Если вы не хотите этого – используйте только цедру при приготовлении. А кружочками апельсинов и лимонов можно украсить бокалы, либо положить их на дно кружки перед тем, как залить глинтвейном.

Классический глинтвейн с красным вином

Ингредиенты:

красное сухое вино – 1,5 л

вода – 200 мл

апельсины – 2 шт

лимон – 1 шт

гвоздика – 5-10 бутонов

мускатный орех – щепотка

корица -1-3 палочки

сахар – 150 гр

Глинтвейн из красного вина

Красный глинтвейн. Фото: Smachno.ua

Приготовление:

Тщательно вымойте апельсины и лимоны, снимите с них цедру. Положите в кастрюлю с толстым дном цедру, добавьте воду. Нагревайте на небольшом огне 10-15 минут. Добавьте сахар и помешивайте смесь еще 5 минут.

Добавьте вино. Снимите с плиты, не доводя глинтвейн до кипения. Идеально дать настояться напитку под крышкой 40-60 минут (можно дополнительно укутать кастрюлю). Затем подогреть и подавать, разлив по кружкам, чашкам или стаканам.

Глинтвейн с белым вином

Ингредиенты:

вино – 500 мл

апельсины – 6 шт

лимон – 2 шт

сахар – 4 ст л

мед – 2 ст л

палочки корицы – 4 шт

гвоздика – 4 шт

стручок ванили 1 шт

мускатный орех – щепотка.

Белый глинтвейн

Белый глинтвейн. Фото: IVONA bigmir.net

Приготовление:

Очистите апельсины и лимоны и выжмите из них сок. Добавьте сахар и специи и поставьте на небольшой огонь пока не растворится сахар, а одна третья смеси не уварится. После этого влейте вино и нагрейте, не доводя до кипения.

Разлейте горчим в чашки или кружки. Можно добавить мед по вкусу.

Безалкогольный глинтвейн

Ингредиенты:

виноградный сок красный – 1 л

апельсин – 1 шт

кусочек корня имбиря

палочка корицы

звездочка бадьяна

гвоздика – 6 шт

лимон – 2 кружочка

мед – 1 ст.л

глинтвейн

Безалкогольный глинтвейн. Фото: depositphotos.com

Приготовление:

В небольшую кастрюлю влейте виноградный сок, положите туда нарезанный кружочками апельсин, очищенный и нарезанный имбирь, корицу, бадьян, гвоздику, лимон, клюкву.

Доведите почти до кипения на медленном огне. Затем снимите с плиты и оставьте под крышкой на полчаса.

Готовый напиток процедите через сито. Положите мед в бокал или стакан и залейте горячим глинтвейном.

Поділитися в соціальних мережах
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу