Вчора
У Кролевці попрощалися із захисником Максимом Копою
На Сумщині протягом дня зафіксовано 49 вибухів
У Сумах невідомі підпалили туї біля “Кристала”ВІДЕО
Как поддерживать здоровье в преклонном возрасте
На небезпечному прикордонні Сумщини лишається близько 10 тисяч людей
“Колотилівка – Покровка”: у мережі повідомляють про зміни в перетині коридору з тваринами
Мешканці Білопілля розповіли про обстріли керованими бомбами та “Градами”ФОТО
У Лебедині висадили троянди в пам’ять про загиблих захисників
У Роменському районі ліквідували загоряння в житловому секторіФОТО
На Охтирщині попрощалися із захисником Миколою Попетою
Сумський педуніверситет – на четвертому місці за показником працевлаштування
На Сумщині зібрали майже мільйон гривень під час благодійної акції допомоги онкохворим дітям
На Шосткинщині зростає захворюваність на кишкові інфекції
На Сумщині ловили сутенерку на живця
У Недригайлові сталася смертельна ДТП із вантажівкоюФОТО
Нардеп Михайло Ананченко – про українську формулу миру, що об’єднає світ
Що відомо про пошкодження в Білопіллі після обстрілу з “Градів”
Спортсменка із Сум стала чемпіонкою змагань з фітнесу та бодибілдингу
На Сумщині знайшлося 59 мільйонерів
У Конотопі за минулу добу виявили чотирьох правопорушників із амфетаміном
У Сумах водій ВАЗ допустив зіткнення з тролейбусомФОТО
Сумські боксери відзначилися в Мукачевому
Юна майстриня з Глухівщини – переможниця міжнародного конкурсу мистецтв
Сімейну кімнату в Сумській обласній дитячій лікарні відвідали понад 28 тисяч разів
До зведеного бюджету за чотири місяці платники Сумщини спрямували майже 8 млрд гривень
Жителі прикордонного села на Шосткинщині отримали допомогу від Червоного Хреста України
На Роменщині домівку місцевого жителя атакували шершніФОТО
Фермер із Сумщини створив безрамковий вулик для бджілФОТО
Фольклорний ансамбль “Любисток” із Шостки відзначився на Гуцульщині
У Сумах обрали кращий кабінет соціального педагога

«Корисна програма» зустріне Масляну з млинцями!

У вівторок, 25 лютого, о 10:00 на «Інтері» вийде святковий спецвипуск «Корисної програми», присвячений млинцям – головній страві Масляної. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, як приготувати найсмачніші млинці. А зіркові гості ток-шоу – народні артистки України Ольга Сумська та Оксана Пекун, шоумен Дмитро Коляденко, співачка Ярослава Руденко – поділяться корисними порадами та сімейними традиціями святкування Масляної.

Масница, Масляна, Сиропуст, Колодій, Сирна неділя… Як тільки не називали наші предки тиждень перед Великим постом! В цей час за старослов’янською традицією люди весело проводжали зиму і зустрічали весну. А ще влаштовували справжні народні гуляння і досхочу наїдалися млинців.

«Наші предки до святкування Масляної ставилися дуже серйозно і на кожен день цього тижня мали окремі традиції, – розповідає Олександр Лук’яненко. – У понеділок поминали померлих: вранці свекри відправляли невістку до батьків, а ввечері і самі приходили до сватів, щоб поїсти перших млинців і спланувати святкування. У вівторок – доглядали. Хлопці катали дівчат на санях і засилали сватів з надією після Масниці відгуляти весілля. У середу зяті ходили до тещі на млинці. У четвер починали гуляння і зазивали весну танцями та піснями. У п’ятницю теща йшла до зятя, а той намагався всіляко їй догодити. У суботу невістки запрошували в будинок сестер чоловіка. А в неділю просили один в одного прощення і проводжали Масляну ритуалом спалення опудала».

Під час Сирної неділі млинці печуться у величезній кількості, причому найрізноманітніші: з гречаної або пшеничної муки, великі – на всю сковорідку або маленькі – з чайне блюдце. «Млинець повинен бути, як сонце, – рівний, круглий, красивий, а найголовніше – смачний, – вважає заслужена артистка України Ярослава Руденко. – Щороку на Масляну ми сім’єю збираємося за загальним столом, щоб поласувати млинцями з грибами, маком та сиром, а потім співаємо фольклорні пісні, присвячені святу».

У кожної господині є власні рецепти і секрети приготування млинців. «Щоб ваш млинець не виявився «комом», потрібно добре розігріти сковороду і змастити її шматочком сала, а в тісто додати рослинне масло, – радить народна артистка України Оксана Пекун. – У мене білоруське коріння. Бабуся пекла товсті дріжджові млинці на кислому молоці. Це було надзвичайно смачно!»

У нашій країні млинці займають особливе місце в раціоні. «Тонкі млинці дуже популярні в українській кухні, але особливо ми любимо готувати їх на Масляну. З м’ясом, з овочами, ягодами, рибою та іншими начинками, кількість яких обмежується лише нашою фантазією, – розповідає шеф-кухар Євген Клопотенко. – Українці люблять експериментувати, зараз придумані сотні нових рецептів: зелені, червоні, чорно-білі. Самі незвичайні млинці, які я бачив, – з начинкою з курки і шоколаду. Найпопулярніші – гречані. Найдорожчі і модні – з червоною рибою і крем-сиром «Філадельфія». Але яким би не був рецепт, головне – готувати з любов’ю! Тоді все вийде».

Як швидко зробити тісто? Які секрети вдалих млинців? Млинці яких відомих українських господинь виявляться смачніше – Ярослави Руденко, Ольги Сумської або Анни Яківни Білик? І як це блюдо готують в інших країнах світу? Відповіді на ці та багато інших питань – у святковому спецвипуску «Корисної програми» – у вівторок, о 10:00 на «Інтері».

 

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 26 лютого, о 10:00 на «Інтері» – програма про м’ясо кролика.

Кролятина цінується у всьому світі, так як містить більше білка, ніж яловичина, баранина і свинина. До того ж м’ясо кролика більш корисне: засвоюється людським організмом на 90%, в той час як білки яловичини, наприклад, всього на 60%. Чому ж кроляче м’ясо рідко можна зустріти на прилавках супермаркетів? На що слід звертати увагу, купуючи кролятину? З якими продуктами краще компонується це м’ясо, а з якими його поєднувати не варто? Скільки може зберігатися м’ясо кролика? І яке блюдо краще готувати з передньої, а яке – із задньої частини кролика, розкажуть експерти ток-шоу. Також корисними порадами і своїми улюбленими рецептами поділиться зоряний гість програми, телеведучий В’ячеслав Соломка.

У четвер, 27 лютого, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі гірчиці.

Хочете додати страві «вогника»? Допоможе найпопулярніша заправка на українській кухні – гірчиця. Адже з нею навіть прості частування стають по-справжньому пікантними. Зараз на прилавках магазинів стоїть безліч видів гірчиці: баварська, італійська, російська, американська, дижонська. Яка з них корисніше? Чи залежить користь гірчиці від її міцності? Як не обпектися з вибором приправи і знайти якісну гірчицю? Чи дійсно вона захищає від застуди? Чи можна з її допомогою схуднути? І наскільки гірчиця ефективна як миючий засіб? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт програми – радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У п’ятницю, 28 лютого, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про кальмари.

М’ясо кальмарів багате білком, тому вважається цінним і корисним продуктом в раціоні людини. Кальмари варять, тушкують, смажать, фарширують, запікають, сушать, маринують, додають в салати і використовують для суші. Але чи для всіх вони однаково корисні? Які види кальмарів ми вживаємо в їжу? У чому особливість кожного виду? Як за зовнішніми ознаками можна визначити їх якість? Чи справді кальмар є дієтичним продуктом, який сприяє схудненню? Як швидко почистити і розібрати тушку кальмара? Що краще приготувати з кожної його частини? І чим відрізняються чорнило каракатиці і восьминога від чорнила кальмара? Серед експертів випуску – телеведуча Світлана Леонтьєва.

А в суботу, 29 лютого, о 10:00 глядачі побачать повтор випуску «Корисної програми» про млинці.

 

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення