“Ревізор” готує нищівний сюжет про генделик на Сумщині

Як стало відомо, у Конотопі знімальна група соціального реаліті-шоу “Ревізор” відвідала всього чотири заклади різного типу: колишню кулінарію на Колієпроводі, яка нині диференціювалася в кафе “Бізнес час”, бар “Талер”, ресторан “Емігрант” а також зробила перевірку готелю “Україна”.

У новому сезоні “Ревізору” є чим здивувати глядачів. Адже відтепер перевірки проводитиме професійний ресторатор та дегустатор Микола Тищенко, відомий глядачам, як ведучий телешоу “МайстерШеф”. І саме він завітав у Конотоп, аби за допомогою перевірок навчити колег якісно будувати роботу готелів та закладів громадського харчування, а споживачів – відстоювати права на достойний сервіс.

Кулінарія

Першої, і від того найбільш шокуючої перевірки раптово зазнала колишня Кулінарія, яка відома багатьом конотопцям своїми смачними булочками та салатиками за вельми демократичними цінами.

Слід зазначити, що минулоріч у цьому закладі відбулися помітні зміни. Новенький дизайн невеличкої зали – а скоріше навіть куточка – приємно радує око. М’які диванчики, пуфи та цілий набір підзарядних для ваших гаджетів – можна й перекусити, і принагідно підзарядити телефони. А заразом зі скромним обідом придбати й канцелярію для ділової розмови. Бо сюди ж переїхали й рештки нерозпроданих канцтоварів із колишньої “Дельти”.

Проте телевізійні ревізори навряд чи знали про ці пертурбації. Бо найбільше їх цікавило закулісся: кухня та санвузол. На жаль, підсобних приміщень зміни не торкнулися (чи то руки не дійшли, чи то коштів не вистачило). Старе обладнання та відсутність ремонту звели нанівець можливість отримати Кулінарії відзнаку “Ревізора”.

Бар “Талер”

Далі знімальна група зі швидкістю блискавки окупувала колись затишний генделик у центрі міста. Місцеві чоловіки полюбляють тут з бокалом пінистого переглядати футбол.

Та нині тут вже затишок не той. Занехаяна вхідна зона, фактична відсутність зручностей та безлад на кухні не викликала у ревізорів нічого, крім обурення. Уже цієї осені режисери соціального шоу обіцяють нищівний репортаж з місця події. А ми сподіваємося, що зроблена інспекція спонукає “Талер” змінитися на краще, принаймні, сподіваємося, у кафе-барі не буде перебоїв із водою в туалеті.

Ревізія у центрі міста одразу привернула увагу зівак, тож розголос швидко пішов містом, й інші магазини та заклади громадського харчування одразу взялися за генеральне прибирання.

Ресторан “Емігрант”

Дочекався перевірки й претензійний ресторан з величезним вікном на завжди начищену до блиску кухню. І хоча саме за неї ресторатори отримали “білу кульку” – знак схвалення від Тищенка, проте відзнаки “Ревізора” так і не побачили.

Зауваження викликав хоч і замаскований, але не закінчений ремонт, відсутність боксів для суші та товарне сусідство деяких продуктів у холодильнику. Зате свіжість продукції та її маркування не викликали зауважень.

До речі, у ресторані Ревізор замовив суші. Чи сподобалися вони йому? Дізнаємося восени!

На фото: відзнака з рекомендацією “Ревізора 2017” на вході в готель “Україна”.

Готель “Україна”

Хоча адміністрація готелю морально готувалася до найгіршого, все ж, на їх подив, саме їм вручили відзнаку з рекомендацією, яка гордо красується на ресепшені та вхідних дверях.

Оскільки знімальна група зупинилася саме тут, телевізійники мали змогу перевірити все: інтер’єр, звукоізоляцію, чистоту, якість обслуговування, цінову політику та кухню, що працює при готелі.

Не всі критерії задовольнили Тищенка й тут, “Україна” отримувала не тільки “білі кульки”,  була й “чорна”. За що саме? Побачимо в одному з випусків, який покажуть вже цієї осені!

А поки що – декілька фото, які опублікував в соцмережах “Ревізор з Тищенко” під час перебування в Конотопі 1 та 2 червня.

І підпис: “Відтінки емоцій з однієї лише кухні. Микола Тищенко такого ще не бачив ніколи…”

Ще одне фото Ревізора з підписом: “Кухні бувають такі”

Де саме Микола Тищенко побачив такі кухні, здогадуйтеся самі.

“Ревізор” поїхав. Та обіцяв повернутися. Коли? За рік? Два? Кого він перевірятиме наступного разу? А поки в конотопських закладів харчування є час підготуватися до наступних візитів суворого ревізора.

До слова: Конституція України дозволяє журналістам робити перевірку кухонь, складів та інших об’єктів. Для цього не треба особливого дозволу від власника закладу, достатньо мати санітарну книжку, прес-карту та редакційне завдання.

Джерело: 05447.com.ua

Поділитися в соціальних мережах