Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 242 вибухи: є поранені
На проспекті Лушпи в Сумах зник один пішохідний перехід
Глухівська громада втратила захисника Анатолія Семерню
У Роменському міжрегіональному центрі швидкого реагування змінили керівника
На Сумщині будуть реорганізовані заклади освіти, в яких навчається менше 45 учнів
Чому банки відмовляють у видачі кредиту?
Білопілля обстріляли із РСЗВ “Град”
У Сумах провели крос пам’яті Сергія Проневича
У п’яти громадах Сумщини реалізовано проєкти груп самодопомоги
У Сумах гасили пожежу в житловому секторіВІДЕО
Кабмін погодив призначення нового голови Сумської РДА
У Сумах попрощалися із захисником Євгеном Суяровим
На Охтирщині чоловіка, який продав взяту в розстрочку вантажівку з причепом, засудили на 6 років
У Шалигинській громаді внаслідок обстрілу поранені дві жінки
У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТПФОТО
У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторіВІДЕО
У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах
У Ромнах попрощаються із захисником Костянтином Горяєв
Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
На Великописарівщині від час обстрілу постраждало подружжя пенсіонерів
Сумські патрульні виявили фейкове водійське посвідчення у 61-річного чоловіка
У СумДПУ починає роботу Центр ветеранського розвитку
На війні загинув захисник з Нижньої Сироватки Олександр Василенко
У Шостці триває екочеледж «Україна квітуча»
Сумські волонтери Черовного Хреста допомогли літньому подружжю з Херсонщини перетнути 2-кілометрову пішохідну зону на кордоні
Установлення злочинного впливу та незаконний обіг заборонених речовин у Сумському СІЗО – судитимуть «смотрящого» та його товаришаФОТО
Сумські скороходи змагались на чемпіонаті світу
На Сумщині через бойові дії без світла 4,2 тисячі абонентів у 68 населених пунктах

Зарічний районний суд м.Суми спростовує інформацію про знущання над воїнами АТО

28 лютого 2017 року на сайті газети «Сумські дебати» опубліковано статтю під назвою «Сумських суддів звинувачують у знущанні над воїнами АТО» із посиланням на джерело: https://www.obozrevatel.com/. Автор – лідер руху «Сила права» Андрій Сенченко.

Окрім іншого в публікації йдеться мова: «Всеукраїнським правозахисним рухом «Сила права» підготовлено звернення до Вищої ради правосуддя з приводу системних порушень закону рядом суддів Зарічного суду міста Суми, а також з приводу можливого втручання в автоматизовану систему розподілу справ в цьому суді».

В якості прикладу таких порушень лідер руху «Сила права» Андрій Сенченко наводить справу 44-річного сумчанина, Героя України, полковника спецпідрозділу «Альфа» громадянина А., який загинув у травні 2014 року на території Донецької області, прикриваючи своїх товаришів

Вважаючи поширену в згаданій статті інформацію неповною та такою, що не відповідає дійсності, з метою реалізації нашого права на відповідь та права суспільства на достовірну інформацію, Зарічний районний суд м. Суми вважає необхідним довести до відому громадськості наступне.

16 червня 2016 року до суду надійшла цивільна справа за заявою громадянки А. про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме: про встановлення юридичного факту загибелі її чоловіка – підполковника Управління Служби безпеки України в Сумській області громадянина А., при виконанні обов’язків військової служби на території Донецької області, в місті Слов’янськ, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Згідно проколу про автоматизований розподіл судової справи між суддями від 16 червня 2016 року справі присвоєно єдиний унікальний номер 591/3016/16-ц та передано в провадження судді Прокудіній Ніні Геннадіївні.

Наступного дня після надходження справи, а саме 17 червня 2017 року, на виконання вимог ч.3 ст. 122 ЦПК України суд звернувся до Управління «Центру надання адміністративних послуг у м. Суми Сумської міської ради» щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) заявника.

Звертаю увагу, що відповідно до ч. 4 ст. 122 ЦПК України питання про відкриття провадження у справі або про відмову у відкритті провадження у справі суддя вирішує не пізніше трьох днів з дня надходження заяви до суду або закінчення строку, встановленого для усунення недоліків та не пізніше наступного дня після отримання судом у порядку, передбаченому частиною третьою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Відповідна довідка ЦНАП у м. Суми Сумської міської ради про реєстрацію місця проживання особи надійшла до суду 05 липня 2016 року, після чого ухвалою від 07 липня 2016 року було відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду на 13-30 год. 06 вересня 2016 року (враховуючи щорічну відпустку судді з 18.07.16 р. по 07.08.16 р. та вже призначені судові засідання по іншим справам на серпень –початок вересня 2016 року).

06 вересня 2016 року справа слухалась, втім за заявою представника заявника судове засідання було відкладено для виклику свідків на 13-15 год. 10.10.2016 року.

10 жовтня та 07 грудня 2016 року у зв’язку з перебуванням головуючого судді на лікарняному розгляд справи також відкладався.

Наступне судове засідання відбулось 27 січня 2017 року, справа слухалась, втім знову за клопотанням представника позивача для уточнення прохальної частини заяви оголошено перерву.

Уточнена заява була подана до суду представником заявника 06 лютого 2017 року.

У зв’язку з необхідністю направлення уточненої заяви іншим учасникам процесу для ознайомлення 07 лютого 2017 року в судовому засіданні оголошено перерву до 9-10 год. 21 лютого 2017 року.

21 лютого 2017 року справа слухалась, судове засідання закінчилось проголошенням вступної та резолютивної частини рішення по справі, яким позов громадянки А. задоволено частково, а саме: встановлено юридичний факт загибелі громадянина А., пов’язаний з виконанням обов’язків військової служби 05 травня 2014 року на території Донецької області, в місті Слов’янськ, Україна.

Повний текст рішення виготовлено 24 лютого 2017 року.

З текстом судового рішення по даній справі можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 591/3016/16-ц. Електронна копія повного тексту судового рішення була направлена до Реєстру 27.02.2017 року, за повідомленням адміністратора Реєстру буде доступна для перегляду з 02.03.2017 року.

Інформація про результати розгляду даної цивільної справи розміщена на сторінці Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», ознайомитися із якою можна за посиланням: http://zr.su.court.gov.ua/sud1805/novini/330901/. Крім того, інформація розміщена також була розміщена на сторінці суду в соціальній мережі Facebook – публікація за 27 лютого 2017 року.

Станом на 01.03.2017 року рішення суду не набрало законної сили. Апеляційна скарга на рішення суду подається до Апеляційного суду Сумської області через Зарічний районний суд м. Суми протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні в судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Станом на 01.03.2017 року апеляційні скарги на рішення по даній справі від жодного учасника процесу до суду не надходили.

З приводу звинувачень щодо можливого втручання в автоматизовану систему документообігу суду під час розподілу справи, довожу до Вашого відому, що визначення судді по даній справі відбувалось шляхом її автоматизованого розподілу, що підтверджується протоколом та звітом про автоматичний розподіл судових справ між суддями.

Згідно звіту про автоматичний розподіл справ між суддями, у виборі судді брали участь 4-ро суддів: Прокудіна Н.Г., Шелєхова Г.В., Клименко А.Я., Бурда Б.В. Головуючого-суддю Прокудіну Н.Г. було обрано за випадковим числом № 65. Решта 9 суддів Зарічного районного суду м Суми не брали участі в авто розподілі з наступних підстав:

  • судді Сибільов О.В., Сидоренко А.П. та Клімашевська І.В. – у зв’язку із закінченням п’ятирічного строку повноважень судді;
  • судді Янголь Є.В., Мальована-Когер В.В., Шершак М.І. та Капкін О.Б. – у зв’язку із відсутністю спеціалізації (рішення зборів суддів від 12.06.2015 року про запровадження спеціалізації з 01.07.2015 року);
  • судді Кривцова Г.В. та Грищенко О.В. перебували у відпустках (згідно наказів голови суду № 45 від 10.05.16 р. та № 47 від 18.05.16р.).Голова Зарічного районного суду м.Суми Ганна Шелєхова одночасно звертає увагу громадськості, що у разі виникнення сумнівів щодо законності автоматизованого розподілу будь-якої справи на веб-порталі судової влади України у розділі “Інформація щодо стадій розгляду судових справ” за адресою http://court.gov.ua/fair/.

    Доступна функція перегляду звіту про автоматичний розподіл судових справ. Тобто кожен бажаючий має змогу самостійно перевірити порядок обрання судді для розгляду конкретної справи за випадковим числом та дізнатись про підстави виключення інших суддів з розподілу.Звіт про автоматичний розподіл у даній справі можна переглянути за посиланням http://court.gov.ua/log_documents/5774757/1824/.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення