22 липня 2019 року у зв’язку з неявкою захисників обвинуваченого було відкладено розгляд кримінального провадження стосовно 16-річного хлопця, якого обвинувачують у зґвалтуванні (частина перша статті 152 Кримінального кодексу України). Тому засідання перенесли на 1 серпня.

Сьогодні Зарічний районний суд ухвалив заявлене прокурором клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладенням обов`язків, передбачених ст. 194 КПК України. Потерпіла, захисник та представник служби у справах дітей клопотання прокурора підтримали.

Також обвинуваченому забороняється спілкуватися зі свідками і потерпілою, знімати електронний пристрій нагляду, залишати місце постійного проживання, не попередивши Суд.

Наступне засідання відбудеться у вересні. Головуючий суддя – Капкін О.Б. Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 591/2823/19.

Нагадаємо, подія сталася 8 березня 2019 року близько 23:00 у м. Cуми. Дівчина поверталася з роботи додому, в одному з провулків поблизу вулиці Троїцької на неї напав невідомий, який ударив її в обличчя та, погрожуючи фізичною розправою, зґвалтував.