У Сумах налагодили виробництво сидру
Сумська компанія «Горобина» налагодила виробництво сидру – слабоалкогольного напою, не менш популярного в багатьох країнах світу, ніж пиво. Свого часу випускали його і у Радянській Україні.
Виготовляється сидр на основі збродженого яблучного соку власного виробництва. Міцність , як правило, від 1 до 8 об. %. Найбільш якісні сидри в світі виробляють на півночі Франції, а найбільше споживання сидру на душу населення зафіксовано в Англії. У Франкфурті (Німеччина) щорічно проходить фестиваль сидру – Apfelweinfest.
«Горобина» наразі пропонує широкий асортимент сидрів: «Яблучний», «Яблучно-сливовий», «Яблучно-суничний», «Яблучно-вишневий», «Яблучно-грушевий», «Яблучно-журавлиновий», «Яблучно-смородиновий», пишуть на сайті виробника.
Джерело: gorobina.sumy.ua