Бійці з Сумщини відзначилися на чемпіонаті України
Ідентифікували за ДНК: Олена Бондаренко потрапила в епіцентр вибуху в Сумах
На Сумщині очікується надзвичайна пожежна небезпека
Подробиці ДТП на перехресті Чорновола і МаґістратськоїФОТО
Скрипка для Шостки: історія талановитого Дмитра ГагінаВІДЕО
У храмі на Лебединщині до Великодня облаштували новий ґанок та провели благоустрій територіїФОТО
Голові правління сумського «Насосенергомашу» за взаємодію з агресором суд ухвалив штраф і допомогу ЗСУ у 300 тисяч
Яка ситуація на лінії фронту на Сумському напрямку 20 квітня
На Сумщині 24 мільйонери разом задекларували понад 90 млн
Кубок на честь ЗСУ: шосткинський «Колос» поступився глухівському «Велетню»
На Глухівщині люди здавали картоплю, щоб відремонтувати храм у своєму селіФОТО
Серед звільнених із полону – тростянчанин Богдан Тарасюк
«На Сумщині був стрілецький обстріл позицій, які утримують українські прикордонники», – речник ДПСУ
У Сумах патрульні долучилися до здачі крові
Вчора Сумська громада попрощалась із Сергієм Усиком та Геннадієм Слепньовим
Команди Сумщини зіграли чергові матчі у футбольних чемпіонатах
Кролевецька громада попрощалась із захисником Сергієм Солохою
Конотопські борці здобули медалі на всеукраїнському турнірі
У Сумах затримали нетверезого водія Hyundai, який ніколи не отримував прав
Дрогобицька РВА передала допомогу Сумській громаді
З російського полону звільнили Давида Прадченка з Низів
Сумські патрульні розшукали водія маршрутки, який порушив ПДР і потрапив на відео
У Бурині стало на чотири почесних громадян більше
В ОК “Північ” повідомили подробиці обстрілів за 19 квітня
“Це споруда 19 століття”: який вигляд має Сумський обласний центр культури після атаки РФФОТО
Президент у привітанні до Великодня згадав про Суми і закликав до мируВІДЕО
Останні паски зі зруйнованого цеху хлібзаводу передали прикордонникам
Вчора
З російського полону звільнений тростянчанин, який останім залишив “Азовсталь”
На Сумщині протягом дня зафіксовано 225 вибухів
Артем Азарченков з Середини-Буди повертається додому після 9 місяців полону

«Корисна програма»: як вибрати гриби і не отруїтися?

У вівторок, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми», присвячений грибам. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть про безпечні та дорогі гриби, навчать їх вибирати, а також розберуться, яку ж користь цей продукт приносить організму.

Печериці, гливи, шиітаке і лісові гриби з давніх часів приваблюють нас своїм смаком і універсальністю. Їх вживають в свіжому вигляді, а також сушать, солять, маринують, консервують. Гриби – дуже корисний, але в той же час і підступний продукт. Одні з них можуть бути отруйними та небезпечними для життя, інші – занадто складними в приготуванні. Чим вони корисні для нашого здоров’я? І як вибрати якісні гриби?

 

«Гриби є прекрасним джерелом рослинного білка і мінералів, – розповідає експерт «Корисної програми», шеф-кухар Артем Радучіч. – Але цінними харчовими властивостями володіють тільки свіжі гриби. Зіпсовані та капелюшки, що полежали, навпаки, приховують багато небезпек. Тому при покупці грибів звертайте увагу на їх щільність і пружність. Пухка структура – яскрава ознака неякісного продукту. Також гриби повинні бути матовими, чистими, без слизу і явних темних плям. Краще пройти повз, якщо ви бачите, що гриб вже втратив вологу і сухий на дотик. А ще не купуйте гриби, якщо у них ніжка на зрізі пориста».

 

Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Які гриби можуть містити підвищену кількість пестицидів і важких металів? Як уберегтися від отруєння? Чи варто їсти їх сирими? І як краще зберігати гриби? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, засновник Музею грибів Андрій Боєчко, шеф-кухар Артем Радучіч, телеведучий Дмитро Чистяков. Корисними порадами поділиться зіркова гостя ток-шоу – актриса Ольга Сумська.

«Найбільше люблю білі гриби, але нікому не раджу їсти лісові гриби сирими: це може мати негативні наслідки, – розповідає Ольга Сумська. – Часто роблю крученики з грибами. Для приготування цієї страви свіжі гриби чистимо і відварюємо, потім ріжемо крихітними скибочками. Додаємо до них ріпчасту цибулю і сметану. Тушкуємо близько 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо готуємо крученики. Чорнослив заливаємо окропом. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і відбиваємо. У кожне філе загортаємо чорнослив і фіксуємо м’ясо за допомогою зубочисток. Обвалюють в борошні і смажимо на оливковій олії 10-15 хвилин. Коли з’явилася рум’яна кірочка, кладемо крученики в каструлю і заливаємо грибним соусом. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Блюдо готове!»

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений грибам, дивіться завтра, 3 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми».

У середу, 4 грудня, о 10:00 на «Інтері» – розмова про те, на що звертати увагу при виборі тушонки.

Ви збираєтеся в похід, на дачу або просто у вас немає часу і потрібно чимось швидко і смачно нагодувати сім’ю? Тушонка вам у допомогу! Головне, щоб вона була якісна. Чи завжди ми знаємо, що насправді знаходиться в банці? Яке м’ясо найбільш підходить для приготування тушонки? Чи є в ній вітаміни та інші корисні речовини? Як часто і в яких кількостях можна їсти тушонку? Кому вона протипоказана? І які вишукані страви можна приготувати з тушонки? На ці та багато інших питань дадуть відповідь експерти ток-шоу, серед яких – телеведучі Андрій Доманський та Олександр Бондарчук.

У четвер, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» – програма про горіхи.

Античні мудреці вважали їх головною їжею для мозку. А єгипетські фараони навіть забороняли вживати ці плоди простим людям, боячись, що ті порозумнішають і вийдуть з-під контролю. Сьогодні, на відміну від стародавніх часів, горіхи стали одними з найдоступніших продуктів. І при цьому – вони дуже корисні для здоров’я. Горіхи багаті білками, а мінеральних речовин в них удвічі більше, ніж у фруктах. Як вони впливають на наш організм? В якому вигляді горіхи максимально корисні? Чи можуть вони замінити м’ясо? Чим відрізняються різні сорти горіхів? І який з них вважається рекордсменом за кількістю і корисних речовин, і калорій? Зоряний експерт ток-шоу – телеведуча Катерина Виноградова.

У п’ятницю, 6 грудня, о 10:00 в ефірі «Інтера» – випуск «Корисної програми» про рибні консерви.

Сучасний асортимент рибних консервів різноманітний: тунець, сайра, лосось, горбуша, минтай, консервовані краби, кальмари, мідії. Як правильно їх вибирати, зберігати і готувати? Які важливі елементи містяться в рибних консервах і чим вони корисні для нашого організму? З якими продуктами варто вживати консервовану рибу, а з якими краще не поєднувати? І як відрізнити якісні рибні консерви від неякісних? Відповіді на ці та багато інших питань – у черговому випуску «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу – телеведучий Павло Прядко.

 

А в суботу, 7 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск ток-шоу, присвячений сосискам (повтор від 01.11.2019).

Сосиски – улюблене блюдо всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус? Багато що, якщо не все, залежить від якості продукту і способу його приготування. В якій країні світу живе найбільше поціновувачів цього блюда? Як правильно варити сосиски – в плівці або без? Чи є м’ясо в дешевих сосисках? З чого їх готують? На що варто звертати увагу при покупці? Зірковий гість програми – радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.

Поділитися в соціальних мережах
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу