Стало відомо, від чого потруїлись працівники заводу «Імпульс»
Як повідомили санлікарі, причина – вторинне бактеріальне забрудення готових страв. Такі результати отримали під час санітарно-епідеміологічного обстеження їдальні заводу.
«Це можуть бути і брудні руки, це можуть бути і недостатньо вимите обладнання. Це може бути не проведена якісно дезобробка. Тобто, в принципі дуже важливу роль зіграв людський фактор», – повідомила начальник управління державного санітарного нагляду ГУ ДПСС у Сумській області Валентина Тищенко.
Наразі готуються матеріали до передачі до суду, повідомляє UA:Суми. Покарання за такі дії передбачає від 1 до 10 мінімальних зарплат.
8 хворих, які були госпіталізовані минулого тижня, відпустили додому. Загалом, того дня у їдальні заводу обідали 410 працівників. Потруїлись люди з 5-ти різних цехів.