Названі найбільш “молочні” і “м’ясні” райони Сумщини
У січні–квітні 2019 року на Сумщині вироблено 24,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 117,6 тис.т молока та 123,6 млн.шт яєць. Про це повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.
За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують понад 70% виробництва м’яса
у загальному підсумку по області. Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Тростянецького та Буринського районів. У січні–квітні середній надій молока становив 1656 кг на одну корову.
Станом на 1 травня чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 153,4 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,6 тис.голів корів), 107,9 тис.голів свиней, 45,2 тис.голів овець та кіз, 4260,1 тис.голів свійської птиці.