Атака на Суми: без жертв, постраждала промислова інфраструктура
На Сумщині мешкає 11149 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
У Сумах попрощалися із захисниками Дмитром Токарем та Дмитром Руденком
На прикордонні Сумщини кардинальних змін в обстановці не зафіксовано – ОТУ “Сіверськ”
У Сумах дали 7 років грабіжнику, який взяв на справу ще й підлітка
Лебединські поліцейські припинили незаконний поруб деревини
У Сумах учням початкових класів пропонують інтегровані уроки
У громад Сумщини забрали 45 млн субвенції
Квітковому вандалу присудили громадські роботи
Юна атлетка з Конотопа здобула перемогу на обласних змаганнях
У прокуратурі повідомили інформацію про обстріл Сум та БілопілляФОТО
Жителька Сумщини, яка планувала виїхати жити за кордон, стала жертвою шахрая і втратила 174 тисячі гривень
Стали відомі подробиці артобстрілу Білопілля
За міністра агрополітики Сольського внесли 75,7 млн грн застави
Вибухотехніки поліції проводять в Сумських школах уроки з мінної безпеки
Демченко: російські ДРГ не мають чіткого графіка атак, але найбільш активні вони на Сумщині
Школярка із Шостки – суперфіналістка конкурсу наукових робіт “Всеукраїнський юнацький водний приз-2024”
В Україну повернули 140 полеглих оборонців, зокрема і захисників із Сумщини
Сумщина вшанувала пам’ять жертв трагедії на ЧАЕС
Працівники СумДПУ отримали премію НАН України
На Сумщині громаді повернуто 162,8 га землі вартістю 18,4 млн грн
В бою за Україну загинув воїн із Кролевеччини Микола Калачевський
У Глухівській громаді лікдвідують НВК у селі Будівельне
У Білопіллі внаслідок обстрілу загинула жінка, кілька людей поранені
У Сумах на блокпосту затримали водія ГАЗ напідпитку
По промисловому об’єкту в Сумах ударили двома КАБами
Сумчани – на спеціальній олімпіаді України
По Білопіллю ворог ударив з артилерії
Конотопські волонтери продовжують плести маскувальні сітки для ЗСУ
У Шостці на пішохідному переході збили людинуФОТО

Основні поломки пральних машин та способи запобігання

Пральна машина є одним із найважливіших побутових пристроїв у сучасному домі. Вона не тільки допомагає утримувати білизну та одяг чистими, але й економить нам сили, час, гроші. На жаль, навіть найкращі пральні машини, відгуки про які цілком позитивні, час від часу виходять з ладу, тому ми склали цей посібник поширених поломок та способів їх запобігання.

Основні несправності сучасних пральних машин-автоматів

Якщо ви використовуєте пралку с сушкою протягом тривалого часу, не рідше одного разу на рік перевіряйте обладнання на наявність ознак зношування, перш ніж це викличе суттєву проблему. Щоб продовжити термін служби пристрою, пропонуємо дізнатися про можливі несправності сучасних пральних машин-автоматів, на які слід звернути увагу відповідальному користувачу.

Витік води

Витік води, наприклад, з пральної машини gorenje та моделей інших виробників може бути спричинений:

·        незакріпленими або засміченими шлангами;

·        проблемами з водяним насосом;

·       недостатнім ущільненням дверцят;

·        накопиченням іржі.

Якщо з вашої пральної машини з сушкою тече вода, важливо знайти джерело витоку та усунути його якнайшвидше, в іншому випадку витік може завдати значної шкоди підлозі або стелі вашого сусіда.

Якщо ви бачите постійні витоки з пральної машини, важливо негайно вжити заходів, щоб запобігти подальшому пошкодженню. В той час як деякі поломки можна усунути за допомогою простого ремонту, для інших може знадобитися заміна основних компонентів.

Якщо ви не впевнені у причині витоку з пралки, краще звернутися за допомогою до технічного сервісу.

Шланги пралки підключені неправильно

Витік води може бути викликаний несправним з’єднанням. Шланги знаходяться позаду пральної машини та забезпечують подачу води в барабан, ці шланги зазвичай нагвинчуються або обтискаються, тому, якщо з’єднання несправні або ослаблені, це може викликати витік.

Щоб перевірити наявність проблем зі з’єднаннями шлангів, почніть з перевірки фітингів на обох кінцях шлангу і переконайтеся, що вони надійно закріплені, обережно зрушуючи їх з боку на бік. Якщо ви побачите будь-які ознаки пошкодження, наприклад, тріщини або ослаблення різьблення, ці фітинги слід негайно замінити, щоб запобігти подальшому витоку та можливому затопленню.

Шланги ламкі або перекручені

Ще одна можлива причина протікання у пральній машині gorenje – пошкодження самих шлангів. З часом гума може зношуватися, що призводить до тріщини і протікання. У деяких випадках обладнання зазнає корозії через іржу, що також може викликати проблеми. Якщо підозрюєте, що шланги пралки пошкоджені, негайно замініть їх, щоб запобігти витоку води.

Якщо пральна машина протікає, шланг може бути перекручений. Він може перегинатися поруч із місцем з’єднання з пралкою або зливною трубою, а це призводить до надмірного тиску. Щоб вирішити проблему, потрібно виправити перегин шлангу. Акуратно натисніть на краї гуми, щоб змінити напрямок потоку води та запобігти її витоку.

Вам може знадобитися замінити шланги пральної машини, якщо вони пошкоджені або мають ознаки зношування, оскільки перегини та тріщини можуть бути викликані віком обладнання.

Проблема з водяним насосом

Несправний водяний насос пралки може призвести до поломки. Цей компонент відповідає за злив води. Якщо підозрюєте, що водяний насос не працює належним чином, ви можете перевірити його стан кількома способами.

Спочатку вимкніть живлення пристрою та зніміть панель доступу, щоб знайти водяний насос. Потім перевірте наявність ознак пошкодження, таких як тріщини або витоки. Якщо ви не бачите пошкоджень, спробуйте обережно поворухнути крильчатку (лопаті, які допомагають перекачувати воду), щоб перевірити, чи вона не застрягла. Якщо крильчатка заблокована, її можна замінити.

Якщо здається, що водяний насос працює нормально, але ви все ще бачите витоки, проблема може полягати в іншому пристрої. Однак, якщо ви підозрюєте, що причиною витоку є саме водяний насос, слід якнайшвидше відремонтувати або замінити його за допомогою спеціаліста.

Засмітився фільтр

Якщо ви помітили виток води з пральної машини, іншою можливою причиною може бути забитий фільтр водяного насоса. Ця деталь відіграє важливу роль у захисті пралки, запобігаючи потраплянню забруднень у насос та його пошкодженню.

Щоб перевірити стан фільтра водяного насоса, почніть з вимкнення пристрою та зняття панелі доступу. Знайдіть фільтр і переконайтеся, що він не забитий сміттям. Якщо фільтр забруднений, його можна очистити м’якою щіткою або тканиною. Якщо фільтр сильно пошкоджений або забитий, треба його замінити.

Пральні машини автомат Gorenje, Whirlpool, Indesit, Bosch, Samsung й інші: поломки і їх усунення

Купити пральну машину-автомат – доцільна думка. Але заздалегідь треба ознайомитися з можливими поломками пристрою та способами їх самостійного усунення.

Незбалансоване завантаження пральної машини

Якщо білизна всередині пралки розподілена нерівномірно, вона може зміщуватися та битися об барабан під час прання, що може спричинити поламку агрегату. Щоб уникнути цієї проблеми, треба завжди забезпечувати рівномірний розподіл білизни у барабані. Ви повинні звертати увагу на кількість води, яка використовується в кожному циклі, щоб переконатися, що між предметами одягу немає великих проміжків, оскільки це також може призвести до поломки пристрою.

Зношений або пошкоджений ущільнювач дверцят

Ущільнювач дверцят пральної машини також може бути причиною несправності. Він допомагає утримувати воду всередині пралки під час використання, але згодом може зіпсуватись або пошкодитися. Якщо ця частина пристрою тріснула або зношена, вода може легко просочитись на підлогу. Щоб перевірити наявність пошкоджень, ви можете натиснути на ущільнення, щоб побачити, наскільки добре воно утримує воду. У разі виявлення будь-яких пошкоджень треба якнайшвидше замінити ущільнювач .

Перевантажена пральна машина

Якщо пралка перевантажена, це також може спричинити поломки, тому що тиск води всередині агрегату стає занадто високим і дозволяє надлишковій воді просочитися через ущільнення дверцят або зливний шланг. Щоб запобігти цій проблемі, переконайтеся, що ви не додаєте більше одягу, ніж пралка може обробляти під час кожного завантаження.

Іржа всередині пральної машини

Зазвичай більшість деталей пралки виконана з нержавіючої сталі. Але накопичення іржі всередині пральної машини з нержавійки цілком можливе і може призвести до суттєвих поломок. Іржа може утворитися на баку, насосі або інших металевих частинах пристрою та викликати проблеми.

Почніть з перевірки бака на наявність іржі. Якщо її помітили, треба ремонтувати пристрій якнайшвидше. Інші металеві частини,наприклад, зливний насос, також можуть потребувати перевірки на іржу та ремонту, якщо це необхідно. Щоб запобігти утворенню іржі всередині пральної машини, регулярно мийте її м’яким миючим засобом. Під час догляду за пристроєм дотримуйтесь інструкцій з очищення, наданих виробником.

Несправний пресостат

Реле тиску відповідає за регулювання кількості води, що надходить у пральну машину під час циклу прання. Якщо воно вийде з ладу, це може призвести до протікання та затоплення.

Зламалася пральна машина на гарантії, що робити

Купити пральну машину з гарантією завжди вигідно для покупця, оскільки гарантійні умови прописані в законі, а це дає споживачеві більше впевненості та полегшує пред’явлення претензій у випадку передчасної поломки пралки.

Проте клієнт повинен виконати певні вимоги. Наприклад, встановвати пралку повинні тільки уповноважені фахівці. А у разі виявлення дефекту споживач повідомляє про це відповідним способом (через гарячу лінію чи Інтернет) та повинен дочекатися сервісного фахівця, що зазначений обслуговуючою системою.

Клієнт може вимагати від продавця відремонтувати або замінити несправне обладнання, пропонувати зниження ціни або розірвання договору (на практиці – повернення грошей, якщо дефект суттєвий).

Що ви отримаєте

У разі виявлення дефекту споживач може вимагати одну з чотирьох дій:

·        обмін товару на новий;

·        ремонт пральної машини;

·        зменшення ціни;

·        відмова від договору – якщо недолік значний.

Вибір залишається за споживачем. Якщо продавець не погоджується з таким вибором, він може за певних умов запропонувати інше рішення, але зробити це можна лише в рамках, дозволених законом.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення