У Сумах агресивний приблуда приніс у двір страшну хворобу
Леонід Ніколаєнко: Ще майже 200 сумських родин отримають кошти на відновлення житла
На Сумщині вперше поховали чотирьох невпізнаних військовослужбовців
Тетяна Скрипка: «Запровадження спеціалізації суддів у дитячих справах — необхідний крок для захисту інтересів дитини»
Смертельна загроза на порозі: у Чернеччині скажена лисиця «відправила» все село на карантин
Росіяни почали «засівати» Сумщину мінами просто з повітря
Нардепа Васильєва від Сумщини «рознесли» за ігри з монетами, поки народ сидить без світла
«Золота» вигрібна яма під ялинку: Роменська влада вирішила, що вивозити нечистоти по старих цінах — це розкіш
Майже 14 годин під виття сирен: ворог крив Сумщину бомбами, але сталося справжнє диво
«Сталева мрія» та ліфт у торговому центрі: Бова написав 200 сторінок про те, як Тростянець перетвориться на Ельдорадо до 2028 року
«Чорна мітка» від МОЗ: названо лікарні Сумщини, які потрапили до списку «ризикових» і чекають на ревізорів
Розтрощені вагони та «полювання» на пошту: поліція показала моторошні наслідки ударів по Сумщині
Роменська влада урочисто «обрадувала» селян новою свердловиною та хімічними відходами
Вчора
Завтра знову без світла? Що чекає сумчан 19 грудня – нові графіки вже “радують”
Пекло посеред вечора: дрони РФ розтрощили будівлю в Сумах, але сталося справжнє диво
«Чекаємо смерті Трампа»: заступник голови Сумської райради Біцак «підірвав» мережу скандальним відео, поки дипломати борються за допомогу США
Олексій Романько: Сумська обласна рада ухвалила стратегічні рішення для підтримки бізнесу та оборони регіону
«Сміттєві війни» на Сумщині: Тростянець «тролить» Охтирку, а Кузьменка, схоже, підставили власні сміттярі
Антирекорд біля ринку: екологи виявили, що головні річки Сум перетворюються на «мертву воду»
Від сумської ініціативи до всеукраїнської реформи: Тетяна Скрипка про ухвалення історичного Закону про наставництво
Олексій Романько домовився про стратегічне партнерство: Сумщина та Хмельниччина підписали Меморандум про співпрацю
«Немає рук — немає картки»: Банкіри намагаються «відкупитися» протезами за знущання над героєм. А де реальні посадки винних?
«Копійка» — все? Депутати знайшли «зайві» гроші в бюджеті і вирішили повернути історичний «шаг»
Чи готує Росія новий наступ на Сумщину: аналіз сигналів із фронту
Бюджетна підписка за чверть мільйона: Тростянецька мерія готується до масового читання газет у 2026 році 
Дрони-вбивці знову атакували Шостку: подвійний удар зруйнував інфраструктуру, місто оговтується від вибухів
Чотири труни в один день: Конотоп зупиниться, щоб зустріти кортеж із тілами полеглих Захисників
Подвійний удар у серце району: 150 вибитих вікон, понівечений гуртожиток та кров у навчальному закладі
Ресторан, школа та полювання дронів на людей: Сумщина пережила понад 50 ударів за добу
17 грудня
Володимир Поцелуєв: «Наше завдання — повернути якість життя». Лікарня Святого Пантелеймона посилює реабілітаційний центр обладнанням за 1,2 млн грн

«Полезная программа»: 5 секретов шоколадных конфет

Сегодня, 15 января, на «Интере» вышел выпуск «Полезной программы», посвященный шоколадным конфетам. Это одно из самых популярных лакомств среди украинцев. Только в прошлом году в нашей стране было съедено более 900 тысяч тонн сладостей. На первом месте – кондитерские изделия из муки, на втором – шоколад и конфеты с добавлением какао-бобов. Из чего делают шоколадные конфеты? Что означает белый налет на них? Как можно определить качество этого продукта? В студии ток-шоу ведущий Александр Лукьяненко и эксперты программы разобрались, как правильно выбирать и хранить шоколадные конфеты, а также – в чем заключается секрет их популярности.

  1. В составе качественных шоколадных конфет обязательно должно быть какао-масло.

Юлия Слива, эксперт по качеству и безопасности пищевых продуктов: «Большинство производителей указывают состав конфет на упаковке. Правда, многие потребители редко обращают на него внимание. В состав качественных шоколадных конфет входит 3 ингредиента: какао-бобы, масло какао и сахар. Масло какао – это самый дорогой ингредиент настоящего шоколада, который недобросовестные производители часто заменяют пальмовым или кокосовым маслом, а на упаковке указывают «растительное масло». Температура плавления масла какао – +32 градуса, поэтому конфеты из качественного шоколада тают во рту».

  1. Если поверхность шоколадных конфет матовая – в их составе есть соя.

«Конфеты могут быть покрыты шоколадной или кондитерской глазурью, – продолжает Юлия Слива. – В качественном продукте шоколадной глазури должно быть не менее 40% по соотношению с начинкой. Если поверхность шоколадных конфет матовая – в продукте присутствует соя. Качественные конфеты из натурального шоколада должны иметь гладкую, блестящую, ровную поверхность, без разводов и наплывов».

  1. Шоколадные конфеты можно хранить не более 6 месяцев.

«Качественные конфеты могут храниться не более полугода, – говорит эксперт по качеству и безопасности пищевых продуктов. – Оптимальная температура для хранения составляет +18 градусов. Резкие перепады температурного режима и повышенная влажность конфетам противопоказаны. При перепадах температуры на поверхности шоколада возникает белесый налет. Вреда такие конфеты организму не нанесут, но вкусовые качества будут на порядок ниже. Белеют конфеты, если их хранить в холодильнике, – от влажности. А также – если их держать на солнце и при высокой температуре».

  1. Конфеты из темного шоколада полезны для здоровья.

Александр Лукьяненко, ведущий: «В переводе с латинского слово «конфета» означает «приготовленное снадобье». Ученые считают, что конфеты из темного шоколада полезны для нашего здоровья. Они предотвращают преждевременное старение и помогают худеть, ведь снижают аппетит. По статистике, главными потребителями шоколада и шоколадных конфет в мире являются швейцарцы, немцы и бельгийцы. За год они съедают больше одиннадцати килограммов продукта на одного человека. Испанцы потребляют 3 кг в год. А японцы – всего два килограмма. Украинцы в этом плане ближе к бельгийцам. Шоколадных конфет у нас много, и мы их с удовольствием едим. Но чтобы на талии не появились лишние сантиметры, не переедайте!»

  1. Рекомендуется употреблять не более одной конфеты в день.

Катерина Кондратюк, диетолог: «У шоколадных конфет много полезных свойств, если они изготовлены из настоящих какао-бобов. Они богаты такими микроэлементами, как теобромин, кофеин, полифенолы. Например, кофеин помогает поддерживать работу сердечно-сосудистой системы, особенно он полезен людям с низким давлением. Теобромин – необходимое вещество для нормального функционирования дыхательной системы. Полифенолы работают в организме человека как антиоксиданты, повышая иммунитет и улучшая настроение. При отсутствии противопоказаний и умеренном потреблении – не более 20 граммов (одна конфета) в день – конфеты не нанесут вреда организму. Лучше их есть после обеда. А детям до 3 лет давать конфеты не рекомендуются».

Кстати, психологи считают, что характер человека можно определить с помощью его любимых конфет:

– Если вы выбираете круглые конфеты, значит, у вас много друзей.

– Квадратная конфета говорит о конструктивизме.

– Овальная – о чувственной натуре.

– Молочный шоколад свидетельствует о том, что вы до сих пор в душе – ребенок.

– Конфеты с кокосовой начинкой любят творческие люди.

– Клубничную начинку выбирают романтики.

– Если выбрали начинку с орехами – вы застенчивы.

– Если же вы считаете, что шоколад вреден, – вы просто потеряли вкус к жизни.

Еще больше полезных советов о шоколадных конфетах – в выпуске ток-шоу о качестве жизни «Полезная программа»:

Поділитися в соціальних мережах
27 жовтня
На території Сумської громади поліція нейтралізувала бойову частину ворожого БПЛА
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім