Вчора
Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів Сумської області
Суд відправив депутата Сумської облради під варту із заставою у 3 млн грн
У Сумах збили 82-річного велосипедистаФОТО
На Сумщині гасили пожежу біля музеюФОТО
Сумським підприємствам заборгували 380 мільйонів
“До прильотів уже звикли”: як живуть у прикордонному селі на СумщиніФОТО
У Сумах учбове авто потрапило в потрійну ДТП
На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок

У Глухові відкликаних депутатів поновили в статусі обранців

25 вересня в статусі депутатів були поновленні відкликані за народною ініціативою обранці від СДП “Партії простих людей” Сергія Капліна – Тетяна Михайлик, Юлія Сахошко, Тетяна Смирнова.

“Ми знову депутати Глухівської міської ради! Вітаю Тетяну та Юлію з тим, що справедливість все ж перемогла. Сьогодні Глухівська територіальна виборча комісія вдруге визнала та зареєструвала депутатами глухівської міської ради колишніх депутатів тієї ж ради Т.Михайлик, Т.Смирнову та Ю. Сахошко.

Поясню глухівчанам, що відбулося. Ми, група депутатів, яких , на наш погляд, незаконно позбавили статусу депутатів міської ради, звернулися до суду.

На початку липня цього року Сумський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про скасування декількох рішень глухівської ТВК. Суд скасував постанову Глухівської виборчої комісії про реєстрацію наступних за черговістю депутатів від СДП, яких було зареєстровано замість нас. Натомість, суд відмовив у задоволенні нашого позову про визнання Т.Михайлик, Т.Смирнової та Ю.Сахошко правомочними депутатами міської ради.

Чому відмовив? Суд на це дає пояснення, що не може задовольнити наш позов у цій вимозі, бо не має права перебирати на себе повноваження виборчої комісії. Питання визнання та реєстрації депутатів згідно закону ухвалює виборча комісія.

Пізніше вже виборча комісія звернулася до суду, щоб отримати роз’яснення ухвали суду стосовно питань, хто ж тепер має бути чинним депутатом. Нічого нового суд комісії не пояснив, окрім того, що питання правомочності депутатів знаходиться не у компетенції суду, ці питання уповноважена вирішувати виборча комісія.

Виходячи з того, що партія СДП звернулася до виборчої комісії з листом, у якому скасовує своє попереднє рішення про дозвіл на відкликання депутатів за народною ініціативою та відкликає його, Глухівська виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію нас депутатами.

Позаду сфабриковані звинувачення на нашу адресу, позаду брудна з порушеннями закону процедура відкликання. Позаду незрозумілі віче під десяток відеокамер працівників поліції та ЗМІ, дурня, брехня та популізм з вуст міського голови. Позаду цькування колишніх товаришів по більшості. Ми стали тільки сильніше. Позаду півроку суду. Мер сховався від роботи та втік від відповідальності, залишив наше місто без виконаних обіцянок. Час розставив усе на свої місця.

Не знаю, радіти, чи сумувати. Не велика радість працювати депутатом у цих умовах, що створило керівництво міста. Втрачено дуже багато часу. Робота ради заблокована вже не перший рік. Навмисно розпалюється злоба, агресія серед містян. Навколо повно брехні. А місто потребує бюджету. Не ухвалюються життєво необхідні для глухівчан рішення. Лікарня вже не може чекати. Втрачають усі.

За цих непростих умов уже наступного пленарного засідання ми готові розпочати свою роботу у статусі депутатів міської ради на користь нашого рідного міста.“, – написала на своїй сторінці в фейсбук Тетяна Михайлик.

Чому ж позбавили симптомів влади?

Процедура відкликання проходила влітку 2018 року, в залі Будинку культури. Офіційною причиною для припинення повноважень депутатів стала беззвітність перед виборцями про виконану роботу. Ініціативна група діяла за принципом класики жанру, вважаючи за свій обов’язок покарати винних за “злочин” по всій строгості закону. Правда, фабула подій трактувалася прихильниками мера під диктовку особистих амбіцій, спотворюючи первинний сенс деяких епізодів.

В даному випадку “показова страта” стала нічим іншим, як помстою чинної влади за вихід Михайлик, Сахошко і Смирнової з коаліції. Причинно-наслідкові зв’язки лежать на поверхні – Тетяна Михайлик не поділяла непрозорості в підході команди мера Мішеля до формування бюджету. Критика дій мера та секретаря Тетяною Михайлик стали для діючої влади нестерпним випробуванням, ось і вирішили “позбутися” від неї та однопартійців в брудний спосіб під виглядом законної процедури.

Тетяна Владиславівна розповідає, що підстав для відкликання не було – сесії відвідували, активно працювали. Стали неугодні Руслану Павленко. З його подачі, коли він ще був помічником нардепа, навмисне була дискредитована діяльність депутатів від СДП з тією метою, щоб отримати відповідний дозвіл на їх відкликання. І тільки через деякий час, коли розібрались з усім і Павленко виключили з партії, позбавивши регалій помічника нардепа, в ТВК було направлено лист із заявою про заборону на відгук.

“Лист прийшов пізніше. Перший лист від партії Павленко привіз 23 липня, а в перебігу декількох днів той склад виборчої комісії прийняв рішення про позбавлення нас статусу депутатів. Партійці розібралися в обмані тільки через місяць-півтора.”, – роз’яснює Тетяна Михайлик.

У п’ятницю, 27 вересня, Тетяна Владиславівна разом з однопартійцями, як і обіцяла, прийшла на сесію. Глава ТВК Наталія Зайцева зачитала постанову, в якій зазначається, що відкликані депутати від СДП відновлені в статусі, тобто мають законне право приступати до виконання своїх безпосередніх обов’язків.

Олена Демишева відразу після виступу Наталії Зайцевої повідомила, що їй надійшов лист від заступника голови ТВК Ніни Глущенко, в якому мова йде про порушення проведеної процедури розгляду питання про відновлення відкликаних депутатів. Спираючись на текст с зауваженнями Глущенко, секретар відмовилась реєструвати Михайлик, Сахошко та Смирнову, хоча підстав для сумнівів в постанові ТВК тут бути не може.

Словесні баталії між секретаркою та чинними депутатами, які намагались добитися пояснень від Демішевої щодо її відмови вносити в списки відновлених в статусі депутатів від СДП, закінчилися нічим – Михайлик, Сахошко, Смирнова покинули зал засідань.

“Щодо нашого депутатства. Ми зареєстровані. Ми чинні депутати. Добре, що сесія відбулася і є кворум. Добре, що без нас вистачає голосів, щоб ухвалити бюджет та ін. А ми просто будемо займатися своіми справами, ми всі при роботі. Якщо буде необхідно, нас покличуть. Впевнена. Відкликати Демішеву я прийду будь-коли. Бо це вже переходить усі кордони.”, – прокоментувала ситуацію Тетяна Михайлик.

hlukhiv.info

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення