На Сумщині у 67 населених пунктах відсутнє електропостачання
Бронювання працівників на Сумщині: 555 підприємств, установ та організацій визнані критично важливими
Цьогорічні випускники Шосткинської громади висадили дерева та кущі у майбутньому парку Перемоги
Підприємцям Сумщини презентували економічну платформу “Зроблено в Україні”
За перекинутий викрадений трактор на Сумщині дали 2 роки умовно
Суми внесли до території можливих бойових дій, – Мінреінтеграції
У Сумах рятувальники запобігли масштабному загорянню нежитлової будівліВІДЕО
Двоє студентів із Сумщини вийшли у фінал економічної олімпіади в Україні
У Сумах пройшли змагання на честь Янгола спорту
Історія про те, як двоє пенсіонерів з Глухова забезпечили військових теплом по всій лінії прикордоння
Глухівчанку, яка хотіла заробити на інвестиціях, одурили шахраї
Військові мають іншу версію атаки на Суми
На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд
Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
«Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
“Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
Вчора
По місту Суми вдарили ракетою
На Сумщині протягом дня зафіксовано 33 вибухи
Компʼютеризація армії: фонд RAZOM збирає 33 000 ноутбуків для ЗСУ
Нардеп Михайло Ананченко – про візит Президента України Володимира Зеленського на Донеччину
Спростували інформацію про одного загиблого внаслідок обстрілу Білопілля
Сумщина підтримала Харківщину
Спільними зусиллями кролевчани для харків’ян закупили чотири генератори
Унаслідок ДТП на вулиці Іллінській в Сумах травмований пішохідФОТО
У Сумах патрульні склали адмінпротоколи на любителів швидкої їзди
Сумчани – кращі в суворому підйомі
Мер Ромнів отримає 150% премії
Охтирська школа №4 вперше матиме паркан

Що відбувається у Бурині і чому Ладуха може сісти на 10 років?

Після реформи децентралізації дехто із місцевих керманичів громад почав вважати свою посаду чимось особистим, а людей, що проживають в ОТГ, – своїми холопами. Більш того, своє життя вони будують уже з врахуванням таких взаємовідносин, і коли хтось у громаді захоче заперечити – то на нього спускаються “всі собаки”. І добе, коли такий керівник хоча б адекватний – знає свою міру (краде в межах розумного), людей поважає, намагається покращити життя громади. А що робити, коли трапляється такий, як Ладуха?

Чи може буринська громада похизуватися якимись особливими здобутками чи досягненнями за останні кілька років? Якщо не рахувати кримінальні розбірки та побоїща в магазинах і на вулиці – то навряд чи. Причому ця сфера, на відміну від тієї ж соціально-економічної, розвивається в Бурині просто галопуючими темпами. Ще десять років тому це було мирне місто, у ньому можна було спокійно пересуватися не тільки вдень, а й вночі. А що ж сьогодні – б’ють не те що на вулиці, а й навіть у магазинах, де є охорона! Все населення Бурині по суті опинилося у заручниках у справжньої банди, яка для збереження свого впливу готова на все – у тому числі й на ліквідацію та узурпацію державницьких інституцій.

Стаття 109 Кримінального Кодексу України – Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади:

1. Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

2. Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, – караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

А тепер давайте проаналізуємо, що відбувалося 4 серпня у Бурині і чому цією справою вже має займатися не тільки поліція, а й Служба Безпеки України.

Так напередодні 27 липня 2021 року Другий апеляційний адміністративний суд скасував реєстрацію Віктора Ладухи Буринським міським головою на Сумщині. Також він зобов’язав місцеву територіальну виборчу комісію призначити повторні вибори. Причиною такої постанови суду стало те, що Віктор Ладуха без поважних причин не подав заяву про реєстрацію його міським головою. Проте, маючи реальний вплив на Буринську міську ТВК, домігся прийняття незаконного рішення щодо реєстрації міським головою.

Якщо сказати простіше – Ладуха після виборів повів себе або як повний профан, який не знає навіть елементарних речей і процедур (написання та подача заяви – це максимум 5 хвилин робочого часу), або ж вирішив демонстративно показати, що він стоїть над законом, і якась там біганина із написанням заяви –  це не для нього Великого і Всеосяжного (і це в той час, коли він знаходив час займатися земельними та фінансовими справами громади, які він міцно тримає у своїх руках).

Навіть зараз, коли суд ухвалив рішення про повторні вибори, команда Ладухи намагається показати це як легковажність, говорячи про те, що суд “раптово” чомусь згадав про цю справу і виніс рішення тільки у липні, хоча вибори були ще у жовтні минулого року, а головою ОТГ Ладуху оголосили ще в грудні. Якщо не аналізувати цю інформацію, то це на перший погляд дійсно так і виглядає, от тільки чомусь ладухівці забувають сказати про інше – про факт порушення виборчого законодавства стало відомо одразу після його скоєння і як тільки була підготовлена відповідна документація, її одразу було спрямовано до суду – ще минулої зими. І весь цей час проводилися судові засідання, поки 27 липня не було поставлено останню крапку і правда у суді таким була доведена.

Виходячи із цієї ситуації, місцеві депутати забили на сполох – якщо реєстрація Віктора Ладухи головою Буринської ОТГ скасовується, то потрібно призначити виконуючого обов’язки, яким згідно законодавства міг стати секретар Буринської міської ради. Однак, не зважаючи на те, що, як самі ладухівці говорять, що вибори відбулися ще у жовтні минулого року, до цього часу тут не було проведено навіть нормальну установчу сесію, а не те, щоб обрати секретаря міської ради.

Тому депутатським корпусом було прийнято рішення провести термінову сесію 4 серпня де й обрати секретаря. Однак, ділитися своєю владою Віктор Ладуха, схоже ніяк не збирався, а тому без вагань пішов на злочин, перекривши доступ до приміщення Буринської міської ради, і, таким чином, вчинивши дії частини першої статті 109 ККУ про захоплення державної влади:
Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
Тут якраз усе – і захоплення влади, і змова осіб (доступ до приміщення міськради блокувався точно не самим Ладухою), і перешкоджання діями поліції у наведенні правопорядку і тим паче ігнорування рішення українського суду. І це тільки по одному вчорашньому інциденту – недопущення депутатів до приміщення Бринської ОТГ та перешкоджання у проведенні сесії міської ради…

Побачивши, що на їх очах у Бурині почала створюватися Буринська народна республіка, місцеві депутати вирішили відновити законність та державні інституції, і тому вирішують зібратися неподалік – у колишньому приміщенні райспоживспілки, де і намагалися провести сесію. Однак натовп, яким, очевидно, керували місцеві “бєздлєри” та “гіркіни”, не дає їм відновити законність у Бурині. Більше того, проливається кров, а під вечір у місто техніка починає звозити шини, щоб повністю паралізувати роботу державних органів та установ.

І це вже дійсно не жарти, хтось явно загрався у царька і це при тому, що до кордону із Росією всього тридцять кілометрів! А може на це і був розрахунок, може для цього і дестабілізується ситуація в Бурині останні кілька років?

 

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення