Дромов і Доманський здивують мафінами на будь-який смак
У неділю, 18 червня, о 9:00 ведучі кулінарного шоу “Готуємо разом” Андрій Доманський та Андрій Дромов запропонують своїм глядачам мафіни.
Існує думка, що це складний десерт, наважитися на який можна лише з особливого приводу. Та й цінники у кафе вводять в оману: мафіни вочевидь дорожчі знайомих з дитинства кексів. Хоча насправді це – один з найшвидших і простих видів випічки. Мафінам взагалі протипоказані довгі заміси і перетирання: на підготовку тіста потрібно від сили 5-7 хвилин. Потім 30 хвилин у духовці – і готово! Навіть якщо ви припуститися в процесі якихось дрібних помилок, результат вас все одно порадує.
А ще у мафінів практично безмежна смакова палітра: від фруктів і горіхів до моцарели, грибів і риби. Загалом, підійдуть будь-які продукти з вашого холодильника. Єдине, мабуть, правило – це форма: справжні маффіни завжди круглі або овальні.
“Це кулінарна знахідка для будь-якої господині! – переконаний Дромов. – У мафінів – суцільні переваги! Наприклад, це відмінний сніданок, адже поки вони випікаються в духовці, є час зайнятися своїми ранковими справами. По-друге, в них можна додати що завгодно на свій смак: хоч шкварки, хоч цукати. Я запропоную три рецепти: корисні – з сиром і морквою, для дорослих – з беконом і для ласунів – з білим шоколадом“.
Сирно-морквяні мафіни ідеально підійдуть на сніданок. До речі, спочатку мафіни вважалися саме ранковою їжею. І не лише тому, що швидко випікаються. Завдяки відносно низькому вмісту цукру і жиру, це досить корисне джерело вуглеводів.
“Я терпіти не можу варену моркву, тим більше в поєднанні з сиром! – зізнається Андрій Доманський. – Перед зйомкою просив Дромова замінити моркву, наприклад, на цукати. Але вийшло ідеально! Рекомендую як корисний і дуже смачний сніданок для всієї родини, включаючи найменших“.
Рецепт мафінів із гречаного борошна з беконом Дромов приберіг спеціально для Доманського і всіх, хто не проміняє м’ясо навіть на найсмачніший десерт. Такою випічкою можна перекусити у будь-який час дня: вона ситна, поживна і добре поєднується з айраном або кефіром.
Мафіни з білим шоколадом і лавровим листом – відмінний варіант для ласунів і поціновувачів незвичайних смакових поєднань! Тим, хто любить запрошувати гостей і дивувати своїх близьких кулінарними знахідками, обов’язково варто приготувати цей десерт.
Як завжди, крім рецептів, глядачі програми дізнаються основні секрети замішування тіста для мафінів, а також – чому їх не варто плутати з кексами.
Не пропустіть! У неділю, 18 червня, о 9:00 на каналі “Інтер” – рецепти, які вас точно не підведуть.