Менше солі, більше фруктів: У школах Сумщини впроваджують принципи здорового харчування
У шкільних їдальнях навчальних закладів Сумщини, як і всієї України, наразі впроваджуються принципи здорового харчування. Для цього переоснащуються харчоблоки, закуповується нове обладнання, розробляється нова рецептура і нові страви, а кухарі, що працюють в дитячих їдальнях, проходять курси підвищення кваліфікації. Про це розповіла директорка обласного департаменту освіти та науки Вікторія Гробова в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС.
«У школах оновлюються їдальні, робиться ремонт і оновлення дизайну, але, найголовніше, – оновлюється інвентар, обладнання у харчоблоках. З 1 вересня у нас впроваджене нове меню – збільшуємо кількість овочів, фруктів, молока та молочних продуктів, натомість зменшуємо кількість солі й цукру у стравах», – говорить Вікторія Гробова.
На все це в області вже виділено близько 17 млн грн.
«Всі їдальні в області працюють за принципами HACCP щодо безпечного і якісного харчування, бо це обов’язкова вимога», – повідомила очільниця обласного департаменту освіти та науки.
Детальніше – тут: