На Сумщині стали менше хворіти на гострі кишкові інфекції
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року в області спостерігається зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції в 1,4 рази, а саме: за 7 місяців 2018 року зареєстровано 991 випадків, показник на 100 тисяч населення – 90,7, проти 1418 випадків, показник на 100 тисяч населення – 131,5, у 2017 році.
Питома вага дітей від загальної кількості захворілих цими інфекціями віком від 0 до 17 років становить 51,3 %, у тому числі дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади, – 25,6%, школярів – 26,2%.
При проведенні епідеміологічних розслідувань встановлено, що найбільша кількість випадків ГКІ обумовлена харчовим шляхом інфікування – 389, у т. ч.:
- порушення приготування страв в домашніх умовах – 38,3%;
- порушення зберігання продуктів в домашніх умовах – 29,3 %;
- вживання немитих овочів та фруктів – 20,5%;
- вживання продуктів в домашніх умовах після закінченого терміну реалізації – 8,0%;
- вживання продуктів, придбаних на стихійних ринках – 3,1 %;
- вживання продуктів сумнівної якості – 0,8 %.
Поділитися в соціальних мережах