У Шостці моніторять дотримання карантинних вимог у закладах торгівлі
Починаючи з 2020 року, працівники Шосткинського міськрайонного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Сумській області здійснюють перевірки щодо дотримання карантинних норм у закладах торгівлі та громадського харчування. На що у першу чергу звертають увагу фахівці та чи багато протоколів склали цього місяця – дізнавалися журналісти ШосткаNews.City.
Сумська область і Шостка, зокрема, наразі знаходяться на межі «червоної» зони карантину. Тож, суб’єкти господарювання повинні зрозуміти, що перевірок на предмет дотримання епідемічних вимог з боку контролюючих органів їм не уникнути. «В жовтні ми провели 121 перевірку на дотримання карантинних вимог. Моніторинг був здійснений на 42-х ринках, об’єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі, закладах громадського харчування та деяких перевізників», – повідомила начальниця Шосткинського міськрайонного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Сумській області Тетяна Ворона.
За результатами моніторингу, проведеного у жовтні, фахівці Держпродспоживслужби склали 9 протоколів – на трьох перевізників та на два супермаркети.
Як повідомила начальниця Шосткинського управління Держпродспоживслужби, з 8-го листопада, згідно наказу Міністерства охорони здоров’я, невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи. «Це стосується закладів освіти, органів місцевого самоврядування, держслужбовців і центральних органів виконавчої влади», – констатувала вона.