У Сумах оштрафували заклад, де готують шаурму
Рішенням Сумського окружного адміністративного суду з суб’єкта господарювання, який здійснював виготовлення та реалізацію шаурми, гамбургерів (заклад громадського харчування), за недотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу стягнуто до державного бюджету 6400 грн.
Встановлено, що виробництво та реалізацію харчових продуктів здійснювали, нехтуючи гігієнічними вимогами до потужності, приміщення, обладнання, інвентарю, постачання питної води, незважаючи на те, що в подальшому харчові продукти потрапляли на столи споживачів.
Ці невідповідності були встановленні при здійсненні позапланового заходу державного нагляду (контролю) інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.
При повторній перевірці закладу громадського харчування за ініціативою закладу всі попередні недоліки були усунуті.