У Сумах провели конкурс на виготовлення пічок-буржуйок, які відправлять ЗСУ
Конкурс із виготовлення пічок-буржуйок відбувся в Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту. Участь у ньому взяли дев’ять студентів-зварювальників з навчальних закладів Сумщини.
Голова журі Анатолій Обравіт розповідає, як функціонує пічка-буржуйка, яку мають зробити учасники конкурсу: “Ось сюди загружається паливо, щепки, це піддувало, а звідси йде вогонь. Можна поставити каструлю, або просто грітися за рахунок того, що вона нагрівається “.
На створення пічки судді давали дві з половиною години. По завершенню конкурсу, кожну роботу оцінювали. “Ми оцінюємо, як він розуміє креслення, як він розуміє технологію, а вона дається там, в якій послідовності це треба робити і якість зварювання: шви, як він лежить, який розмір, якість шва. Чи треба зачищати, чи ні. Отакі критерії”, — розповів Анатолій Обравіт.
Першим справився із конкурсним завданням Богдан Редька із Тростянця. “Найскладніше було починати її робити. Потім, як прихвачуєш між собою конструкції, стає легше в тому плані, що воно вже тримається. Оце найскладніше: прихватити, щоб воно рівно було, а далі все добре”, — говорить юнак.
За ним приносять свої буржуйки й інші учасники конкурсу. “Не важко було, якщо ти навчаєшся і віддаєшся цій справі, то не важко. Найважче — не знаю. Для мене не було складнощів”, — зазначив учасник з Недригайлова Василь Сеньків.
Учасник з Сум Роман Горбань розповів: “Там є один вид швів, він дуже складний. І там я трошки скривив деякі деталі, ну а так більше нічого. — Чи задоволений кінцевим результатом? — Ну, не дуже, чесно кажучи. 50 на 50”.
Матеріали для виготовлення таких буржуйок надали волонтери. Усі зроблені конкурсантами пічки передадуть на потреби Збройних Сил України. В.о. директора Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту Сергій Ігнатенко зазначив: “Це універсальні вироби, які, сьогодні, конкурсантам допоможуть виявити їхні навички в професії, а військовим допоможуть покращити свій комфорт у перебуванні у військових умовах”.
У підсумку найкращу буржуйку за оцінкою журі зробив учасник із Конотопа — Ілля Примак.
Читайте нас також в ТЕЛЕГРАМ
Читайте нас також в ІНСТАГРАМ