Двоє сумських лікарів номіновані для нагородження Орденом Святого Пантелеймона
Житель Сумщини знайшов залишки російського дрону, що переносив боєприпасФОТО
Сумчани зможуть користуватись укриттями в храмах
Юний мешканець Сумщини виборов перемогу на Всеукраїнському конкурсі «Я – журналіст»
Чому мер Лебедина добровільно пішов на фронт, а ексмер Сум намагається уникнути покарання?ФОТО
Полеглому меру Лебедина Олександру Бакликову присвоять звання «Почесний громадянин Сумського району»
Організували схему збагачення на розкраданні лісу: на Сумщині перед судом постануть члени злочинної групи
У Шостці найсильніші волейболісти області змагалися за “Кубок бойового братерства України”
Ворог вдарив із РСЗВ по трьох громадах Сумщини
Із прикордоння Сумщини евакуювалися більше 12 тисяч мешканців
Учні Сумської дитячої музичної школи №1 відзначились перемогами на конкурсах мистецтв
Історія переселенки з Бахмута: як тренерка Олена Ковригіна відкрила в Лебедині власний фітнес-клуб з нуля
У Сумах прихильник руського міру відбувся умовним терміном
У Сумах триває ямковий ремонт
Кролевецькі школярі висадили квіти на обійсті садиби Миколи Лукаша
Сумські ветерани поступилися лише столичним
Охтирська “Юність” з призами Кубку Першості України з хореографії
У Сумах у порушника комендантської години зафіксували алкогольне сп’яніння
У Сумах п’яний водій Volkswagen Passat врізався у маршруткуФОТО
У Сумах в дитячому парку провели забіг
Екоінспектори виявили в Сумах десятки несанкціонованих сміттєзвалищ
Ще в одній роменській школі відкрився «Клас безпеки»
Стали відомі подробиці загибелі мера Лебедина
На Сумщині без електропостачання – 64 населені пункти
Який керівник лікарні у Сумах працює найкраще
У селі на Глухівщині висадили фруктовий “Сад Перемоги”
У Сумах волонтери Червоного Хреста організували видачу засобів догляду для дорослих
У Сумах власникам пошкодженого житла пояснили, як отримати допомогу
У Конотопі презентували роман земляка Миколи Кульчицького «Не бійся вовка, сиди в хаті»
У передмісті Конотопа рятувальники ліквідували загоряння лазніВІДЕО

Шосткинці вимагають повернути теплопостачальну організацію в комвласність

Вчора, 13 грудня, у мікрорайоні Капсюль відбулися збори мешканців багатоквартирних будинків, які обслуговує теплопостачальна організація «Шостка-тепло» (вул. Березовий Гай, Заводська, Бульварна,  Стальська, Слобідська, 3-го пров. Джамбула, пров. Народного). Збори ініціювали активісти, мешканці цих же будинків Наталія Пономаренко, Василь Старков, Вероніка Мигаленко.

На зустріч запросили представників міської влади, депутатів, керівництво ТОВ «Шостка-тепло», журналістів.

Присутні висловлювали обурення з приводу підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, високих тарифів на опалення. При цьому капсюльчани відзначали, що залишає бажати кращого якість послуг «Шостка-тепло». Люди обурені тим, що опалення дороге, а в їх квартирах (а це 12 будинків на 100-150 квартир) – холодно. Батареї ледве теплі. Лише в окремих квартирах температура повітря 17-18 градусів, на останніх поверхах і в кутових квартирах 12-14. Так само холодно і в двох дитсадках №4 і 29 і школі №4. При тому, що в цьому ж мікрорайоні, в будинках, де послуги теплопостачання надає «Імпульс» – значно тепліше.

Крім того, присутні відзначали необхідність утеплення магістральних тепломереж. Труби, що йдуть до будинків, місцями зовсім заізольовані, голі (в останній раз, за ​​словами виступаючих, їх утеплювали року три назад), відповідно, є втрати тепла.

Як зазначає Наталія Пономаренко, в їхньому будинку №35, під час опалювального сезону (чомусь не влітку), теплопостачальна організація зняла лічильник тепла на будинок. А без будинкового лічильника, якщо на вулиці плюсова температура, вартість опалення дорожче.

До того ж 5 грудня стався випадок, коли один з будинків №33 по вул. Заводській на день зовсім відключили від опалення без підстави, не повідомивши попередньо ні мешканців, ні ЖКО. Тоді на місце виїжджали представники міської влади, теплопостачальної організації, опалення включили тільки до вечора.

З приводу ситуації, що склалася, зверталися і в міськвиконком, і на «гарячу» урядову лінію, але марно ….

Керівник ТОВ «Шостка-тепло» Дмитро Чичак на збори не приїхав, але на зустрічі був присутній його заступник.

Як пояснив головний інженер ТОВ «Шостка-тепло» Дмитро Савченко, повірка внутрішньобудинкових лічильників проводиться один раз на 4 роки. В даному будинку, де зняли лічильник, повинні були перевіряти в наступному році. Але на момент початку опалювального сезону під час обходу була встановлена ​​несправність лічильника, тому його зняли і відправили на перевірку і ремонт в Суми і вже отримали назад.

Що стосується відключення опалення в будинку №33 по вул. Заводській, Дмитро Савченко пояснив, що мешканці будинку з метою економії зливають воду з систем опалення в каналізацію в квартирах.

– Раніше, в 80-і роки цей будинок користувався гарячою водою (там так була зроблена розводка) з систем опалення. На сьогоднішній день ситуація інша. О першій годині ночі в системі опалення впав тиск з 5,2 до 4,2 і пішло підживлення 5 кубів на годину. Це зафіксували наші прилади, які контролюють тиск і температуру. Вранці ми пішли шукати цей злив або порив. З’ясували, що в цьому будинку йде слив. Закрили подачу і обратку в будинку, і в системі нормалізувався і тиск, і підживлення. Опалення ми відключили лише на пару годин, щоб з’ясувати, де йде витік. Опалення було включено в 18.00 в присутності працівників «Водоканалу», міськвиконкому … Ті, хто створили ініціативну групу, нехай пройдуть по квартирах цього будинку і виявлять товариша, який зливає, – розповів Дмитро Савченко.

Капсюльчани обурилися, адже в батареях практично холодна вода, і опалення, як вони відзначають, дали тільки до 21.00.

– За листопад, коли практично не було опалення, у людей «поплив» ремонт в квартирах, з’явилася цвіль. Чому ми повинні платити «Шостка-тепло» ?! За те, що я почав піднімати бучу, щоб навести порядок, вони без будь-яких підстав прийшли, відключили мій будинок від опалення, а потім мене звинуватили, що я краду по 7 тонн води, на 3-му поверсі, самовільна врізка! – каже Василь Старков.

На зустріч з жителями мікрорайону приїхали і представники влади: в.о. заступника міського голови Ольга Ткаченко, представники управління житлово-комунального господарства Геннадій Мелашенко та Микола Краснощок.

– На місця виїжджає комісія, ці останні дні температура теплоносія йде, згідно з графіком. Були дні, коли йшло зниження, а температура на вулиці була мінусова – до мінус 11, і в будинках, як кажуть тепловики – недогрів. За ці дні і в будинку, де один день було відключено опалювання, людям оплата буде знижена … Я задоволена цією зустріччю, є ряд болючих питань, які люди з ходу задавали, і я про це не все знала, йдемо на контакт, чекаю до себе , і будемо всі питання вирішувати індивідуально, – зазначила Ольга Ткаченко.

За її словами, по котельні створена комісія, яка буде розбиратися в проблемних питаннях. Підняли і питання індивідуального опалення. За словами Ольги Ткаченко, міськвиконком наполягатиме, щоб “Шостка-тепло” не перешкоджало людям, які мають дозвіл комісії міськвиконкому на установку.
Нагадаємо, в жовтні поточного року з міського бюджету рішенням виконкому міськради було виділено 1,5 млн. грн. для виплати одноразової матеріальної допомоги (по 950 грн.) жителям мікрорайону Капсюль, яких обслуговує ТОВ «Шостка-тепло», на компенсацію витрат на послуги з теплопостачання. Ці гроші повинні були надійти в «Шостка-тепло», щоб погасити заборгованість за газ. Чи не погасивши 90% боргу, теплопостачальна організація не змогла б отримувати газ і розпочати опалювальний сезон. Ольги Ткаченко повідомила, що і на сьогоднішній день борги у людей за опалення ще є:

– Проблеми з «Шостка-тепло» ніхто не приховує. Була ситуація, коли ми разом з вами, жителями і депутатами, вирішили ситуацію, щоб запустити це підприємство. Підприємство знаходиться в стадії ліквідації. На сьогодні борг населення – 11 будинків, яке обслуговує це підприємство, – складає більше 5 млн. Потрібно разом, не тільки влади, боротися за те, щоб у нас було комфортно і тепло.

За підсумками зустрічі присутні створили ініціативну групу на чолі з Василем Старковим. Сформували вимоги до теплопостачальної організації: утеплити тепломережі, підвищити температуру опалення, повідомляти мешканців про зняття лічильників і запрошувати на час зняття показань, щодня теплопостачальним організаціям «Шостка-тепло» та «Імпульс» передавати параметри води в теплосистеми представникам ініціативної групи.

Якщо протягом двох тижнів вимоги не будуть виконані, капсюльчани мають намір йти до міського голови і на сесію міськради з вимогами повернути теплопостачальне підприємство з приватної в комунальну власність, тобто в руки громади.

Шостка. Інфо

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення