На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд
Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
«Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
“Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
Вчора
По місту Суми вдарили ракетою
На Сумщині протягом дня зафіксовано 33 вибухи
Компʼютеризація армії: фонд RAZOM збирає 33 000 ноутбуків для ЗСУ
Нардеп Михайло Ананченко – про візит Президента України Володимира Зеленського на Донеччину
Спростували інформацію про одного загиблого внаслідок обстрілу Білопілля
Сумщина підтримала Харківщину
Спільними зусиллями кролевчани для харків’ян закупили чотири генератори
Унаслідок ДТП на вулиці Іллінській в Сумах травмований пішохідФОТО
У Сумах патрульні склали адмінпротоколи на любителів швидкої їзди
Сумчани – кращі в суворому підйомі
Мер Ромнів отримає 150% премії
Охтирська школа №4 вперше матиме паркан
Відновлюється робота Шосткинського відділу міграційної служби
На Недригайлівщині попрощалися із зенітником Олегом Степановим
Регулювання онлайн-казино: Забезпечення безпеки та довіри гравців
У Сумах попрощались із солдатом Володимиром Мудраковим
У Роменській міській раді два нових депутати
У Білопіллі один поранений внаслідок обстрілу помер у лікарніФОТО
У Глухові намагалися зареєструвати “Тойоту”, яка розшукується Інтерполом
На Сумщині затверджено дофінансування 29 проєктів із відновлення
Сумські баскетболісти програли у чвертьфіналі Вищої ліги
У Конотопі пропонують взяти в оренду комунальну спецтехнікуВІДЕО
Волонтери Червоного Хреста евакуювали з прикордонної Середино-Буди лежачу пенсіонерку
В Охтирці відбулось прощання із захисником Станіславом Жилою

Геннадій Дем’яненко: “LS Group” планує взяти участь у чемпіонаті Сумської області

До початку чемпіонату Сумської області залишається більше трьох місяців, а вже вимальовується потенційний склад його учасників. До відомих старожилів, таких, наприклад, як “Агробізнес-TSK” (Ромни), “Вікторія” (Миколаївка), повинні додатися кілька амбітних новачків. Зокрема ФК “LS Group”, який раніше приймав участь у Лізі футбольних клубів Сумського району та міні-футбольних чемпіонатах Сумщини. Про новий футбольний проект в інтерв’ю кореспонденту FootBoom розповідають президент клубу Геннадій Дем’яненко і головний тренер команди Ярослав Песоцький.

Г. Д. : – У нас, якщо так можна сказати, навіть не молодий, а “юний” клуб – ФК “LS Group” створено у січні 2016 року, – починає розмову Геннадій Олександрович. – Чудово пам’ятаю той день, він збігся із моїм днем народженням. Назва клубу аналогічна найменуванню юридичної компанії “LS Group”, старшим партнером якої я і є.

Ідея створення футбольної команди виникла серед моїх колег та партнерів, нас підтримали тренери та група гравців. Якщо бути точним, то ФК “LS Group” – це футбольно-футзальний проект, адже наші команди представлені у турнірах з обох видів спорту.

5a92c-1

Головний офіс юридичної компанії “LS Group” знаходиться у Києві. Тож, напевно, у вас була можливість створити футбольну команду не виїжджаючи із столиці? Чому вирішили розвивати футбол на Сумщині?

Г.Д.:- Звичайно, що міг взяти під “крило”, якусь столичну команду чи створити її з “нуля” . Проте в Києві достатня кількість футбольних клубів та шкіл. Значно корисніше буде для всього вітчизняного футболу розвивати цей вид спорт у регіонах. Вибір випав на селище Верхню Сироватку у передмісті м. Суми. Це моя мала батьківщина: тут я закінчив школу, тут мешкають мої батьки. Спочатку допомогли із придбанням футбольної форми для шкільної команди, із партнерами почали відвідувати футбольні заходи за участю дітлахів. Відразу зрозуміли – у дітей є мета і вони потребують підтримки. І пішло-поїхало: екіпірування, заняття, турніри, облаштування стадіону …

До речі, якщо хтось думає, що Верхня Сироватка – це “глухе” село, то глибоко помиляється. У громаді мешкає більше семи тисяч жителів, у деяких райцентрах живе менше людей. Зараз у Верхній Сироватці відмінно облаштована школа, є відповідна інфраструктура і працює один із кращих дитячих футбольних тренерів області – Олег Обозний.

До слова, футбольний рух у Верхній Сироватці має давні корені. Починаючи з 50-их років минулого століття сільська команда регулярно виступала у чемпіонаті Сумського району. Такі футбольні особистості, як Микола Придатко, Михайло Пташник, Олег Обозний, Олександр Карчевський, добре знані не лише у Сумському районі, а й за межами області.

– Ви самі виходите на футбольне поле?

Г.Д.: – У дитинстві ми всі вважали себе футболістами – Блохіними, Заваровими, Безсоновими чи Дем’яненком, звісно Анатолієм (сміється). Я у дитячі роки теж марив найпопулярнішою грою у світі. Пригадую, які безкомпромісні були “дворові” матчі! Хоча футболістом я не став – обрав навчання у юридичному університеті – футбол мені запав у серце. Дуже хочеться, щоб сьогодні активно розвивався дитячо-юнацький футбол, щоб грали на кожному кроці та вулиці…

– З якими здобутками ФК “LS Group” завершив минулорічний сезон?

Г.Д.: – Я задоволений сьогоднішніми турнірними показниками “LS Group”. За підсумками Ліги футбольних клубів Сумського району, наша юнацька команда виборола золоті медалі. Чемпіонами хлопці стають другий рік поспіль. Що це значить – росте перспективна зміна, яка вже найближчим часом повинна підсилити основу. Доросла команда стала віце-чемпіонами Ліги. Хлопці викладалися на повну, немає претензій до жодного гравця. Особлива подяка тренерському штабу нашої команди — Ярославу Песоцькому, Олегу Обозному, Артему Линнику та Олександру Бондаренку. З такими фахівцями “LS Group” має амбітні завдання.

– За якими критеріями формувався склад команди?

Я. П.: – Для мене, як для тренера, на першому місці професійні навички гравця, його особисті якості. Від цього і відштовхувалися. Крім того, при формуванні складу вирішили, що повинні опиратися виключно на футболістів із Сумщини. “Легіонерів” із інших областей у “LS Group” немає. Зараз міжсезоння, переглядаємо потенційних новачків, зокрема молодих гравців футбольного центру “Барса” (Суми). Є необхідність у підсиленні складу. Було б непогано, аби вже у недалекому майбутньому за “LS Group” виступали лише вихованці верхньосироватського футболу.

– У складі “LS Group” є гравці з досвідом виступів у професійному футболі?

Я. П.: – Ні, немає. Наші футболісти до цього грали лише в аматорських турнірах. У команді є декілька гравців, які виступають у чемпіонаті України U-19.

– У будь-якій команді є лідери. У “LS Group” такими футболістами є…

Я. П.: -… увесь колектив. Мені складно когось виокремити персонально, міць “LS Group” – в командному дусі. Підібрався бойовий склад, рівний у всіх лініях, ми сповідуємо принципи командної гри.

– Так само, як театр починається з роздягальні, футбольна команда – зі стадіону. Де і в яких умовах ФК “LS Group” проводить домашні матчі?

Г.Д.: – На місцевому стадіоні. Матчі за участі “LS Group” відвідує велика кількість глядачів. Думаю, незабаром з’являться трибуни, і наші вболівальники з більшим задоволенням відвідуватимуть матчі. Зараз ми виводимо футбол на більш професійний рівень, почали робити це системно. Існує ідея зробити у Верхній Сироватці відділення Сумського обласного футбольного центру “Барса” та міні-футбольний майданчик. Працюємо над цими питаннями.

– Ви є ініціатором проведення обласного футбольного турніру на честь заслуженого тренера України Михайла Фоменка “Fomenko Cup 2017”. Чому вирішили проводити цей турнір?

Г.Д.: – Михайло Фоменко – це легенда українського футболу. Він шість сезонів виступав у команді-мрії Великого Валерія Лобановсього, вигравав з нею Кубок Кубків. Здобув визнання у футбольному світі як тренер. А народився Михайло Іванович, можливо хтось не знає, у селі Мала Рибиця Краснопільського району Сумської області. Свого часу працював з сумським “Фрунзенцем” та “Автомобілістом”. Ось тому й вирішили започаткувати “Fomenko Cup”. Звернулись до Михайла Івановича, він нас підтримав. Пішов нам на зустріч у цьому питанні і керівник федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович. Змагання пройшли під її патронатом.

Торік було проведено два турніри Fomenko Cup – футбольний і міні-футбольний, який відвідали сотні глядачів.

У серпні команди розіграли футбольний трофей, за Кубок змагалися чотири команди з різних міст Сумщини. За результатами турніру у матчі за третє місце “Явір” (Краснопілля) програв “Альянсу” (Липова Долина) із рахунком 0:1. А в фіналі наші хлопці з таким же рахунком поступилися “Колосу”(Северинівка), виборовши “срібло”.

У жовтні відбувся обласний турнір уже з міні-футболу “Fomenko Futsal Cup 2017”. У змаганнях взяли участь вісім команд. Цього разу наші хлопці перемогли. З найкращого боку продемонстрував себе наш голкіпер Іван Бобок, який під час турніру не пропустив жодного м’яча. Переможців обох турнірів Михайло Іванович нагороджував особисто!

5a92a-2

– Цього року “Fomenko Cup” проводитиметься?

Г.Д.: – Звичайно. Планується, що цей турнір стане традиційним. До речі, для Михайла Івановича цей рік особливий, адже 19 вересня йому виповнюється 70 років.

– Чи збирається ФК “LS Group” підвищуватися у рівні турнірів?

Г.Д.: – Так. Команда, власне, і створювалася для того, щоб вийти на обласний рівень. Цього сезону ФК “LS Group” планує взяти участь у чемпіонаті Сумської області. У житті я звик ставити максимальні завдання, і досягати максимальних результатів. Цього року перед футболістами і тренерським складом постануть серйозні виклики.

– Крім футболу ви ще розвиваєте і футзал. В яких турнірах виступає ваша футзальна команда?

Г.Д.: – “LS Group” виступав у літньому чемпіонаті Сумщини з міні-футболу. Показали п’ятий результат, хоча б могли у підсумковій турнірній таблиці опинитися на призовому місці. Зараз команда грає у зимовому чемпіонаті Суперліги АФС.

5a92b-1

– У Другій лізі чемпіонату України з футзалу виступає аж сім команд із Сумської області. Ваша футзальна команда збирається з часом просунутися щаблями вгору та подати заявку на участь у турнірах під егідою Асоціації футзалу України?

Г.Д.: – Наразі частина наших гравців виступає у Першій лізі чемпіонату України із футзалу. Що стосується футзальних перспектив “LS Group”, то ми розглядаємо їх виключно у контексті великого футболу. Участь у футзальних змаганнях для гравців є одним із етапів підготовки до нового сезону на зеленому полі. Футзал – швидка і динамічна гра, яка має своїх відданих шанувальників, але для ФК “LS Group” у пріоритеті великий футбол.

Володимир Коваленко

Джерело: https://www.footboom.com/

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення