Вчора
«Укрзалізниця» призначила додаткові рейси поїзда «Шостка-Київ»
Вихованка сумської школи біатлону Джима потрапила до ТОП-10 індивідуальної гонки Кубка світу
У Сумській ЦРЛ з 1 грудня п’ять бригад медиків лікуватимуть хворих на COVID-19
На варті правопорядку: поліцейська-кінолог Софія Свисенко та її чотирилапий напарник ЛідерВІДЕО
У Сумах пенсіонеру втюхали прилад у 5 разів дорожче за справжню ціну
Сумщина — у п’ятірці областей, де зібрали найбільше врожаю
Подробиці ДТП біля «Епіцентру»: 19-річний водій мав ознаки наркотичного сп’янінняФОТО
Німець, якого розшукував Інтерпол, потрапив до рук прикордонників на Сумщині
У Краснопіллі спалахнув житловий будинок
Сумчанин, пытаясь изгнать проблемных квартирантов, оказался на скамье подсудимых
Голова Сумської ОДА Василь Хома вшанував пам’ять жертв голодоморів
На Сумщині затримали росіянина, який пішки «проривав» кордон
На Сумщині зайняті 34,5% «ковідних» ліжок
Житель Бурині постане перед судом за вбивство собаки і напад на сусідів
На Сумщині 276 одужань від коронавірусу за добу
У Сумах за “Епіцентром” сталася ДТПФОТО
Стало відомо, де на Сумщині — понад тисячу нових випадків COVID-19
У Сумах вночі горіли три гаражі на Білопільському шляху
На Сумщині — ще 6 смертей від COVID-19
«Геноцид на кордоні»: школярі на Сумщині зібрали спогади очевидців про Голодомор 1932-33 років
На Сумщині виявили рекордні 1013 випадків COVID-19 за добу
27 ноября
У Сумах збирають підписи за обмеження проїзду пенсіонерів у тролейбусах
На Сумщині кіт врятував господарів від смерті
Кролевецьким дітлахам заплатять за ялинкові прикраси
На Сумщині 28 класів відправили на самоізоляцію
«Це наша космічна історія». У Сумах презентували книгу про космонавтику на Сумщині
Вчасний дзвінок сусіда на 102: у Сумах рятували жінку, у якої трапився інсультВІДЕО
Губернатор Василь Хома передав кисневі концентратори 9 лікарням Сумщини
Сумчани відзначились на Kharkіv Оpen Cup
Сумська ОДА подасть на найближчу сесію облради проєкт стратегії регіонального розвитку області до 2027 року

«Корисна програма»: як вибрати гриби і не отруїтися?

У вівторок, 3 грудня, о 10:00 на «Інтері» дивіться новий випуск «Корисної програми», присвячений грибам. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть про безпечні та дорогі гриби, навчать їх вибирати, а також розберуться, яку ж користь цей продукт приносить організму.

Печериці, гливи, шиітаке і лісові гриби з давніх часів приваблюють нас своїм смаком і універсальністю. Їх вживають в свіжому вигляді, а також сушать, солять, маринують, консервують. Гриби — дуже корисний, але в той же час і підступний продукт. Одні з них можуть бути отруйними та небезпечними для життя, інші — занадто складними в приготуванні. Чим вони корисні для нашого здоров’я? І як вибрати якісні гриби?

 

«Гриби є прекрасним джерелом рослинного білка і мінералів, — розповідає експерт «Корисної програми», шеф-кухар Артем Радучіч. — Але цінними харчовими властивостями володіють тільки свіжі гриби. Зіпсовані та капелюшки, що полежали, навпаки, приховують багато небезпек. Тому при покупці грибів звертайте увагу на їх щільність і пружність. Пухка структура — яскрава ознака неякісного продукту. Також гриби повинні бути матовими, чистими, без слизу і явних темних плям. Краще пройти повз, якщо ви бачите, що гриб вже втратив вологу і сухий на дотик. А ще не купуйте гриби, якщо у них ніжка на зрізі пориста».

 

Чим печериці відрізняються від глив? Чому шиітаке називають лікувальними? Які гриби можуть містити підвищену кількість пестицидів і важких металів? Як уберегтися від отруєння? Чи варто їсти їх сирими? І як краще зберігати гриби? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, засновник Музею грибів Андрій Боєчко, шеф-кухар Артем Радучіч, телеведучий Дмитро Чистяков. Корисними порадами поділиться зіркова гостя ток-шоу — актриса Ольга Сумська.

«Найбільше люблю білі гриби, але нікому не раджу їсти лісові гриби сирими: це може мати негативні наслідки, — розповідає Ольга Сумська. — Часто роблю крученики з грибами. Для приготування цієї страви свіжі гриби чистимо і відварюємо, потім ріжемо крихітними скибочками. Додаємо до них ріпчасту цибулю і сметану. Тушкуємо близько 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо готуємо крученики. Чорнослив заливаємо окропом. Куряче філе ріжемо невеликими шматочками і відбиваємо. У кожне філе загортаємо чорнослив і фіксуємо м’ясо за допомогою зубочисток. Обвалюють в борошні і смажимо на оливковій олії 10-15 хвилин. Коли з’явилася рум’яна кірочка, кладемо крученики в каструлю і заливаємо грибним соусом. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Блюдо готове!»

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений грибам, дивіться завтра, 3 грудня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми».

У середу, 4 грудня, о 10:00 на «Інтері» — розмова про те, на що звертати увагу при виборі тушонки.

Ви збираєтеся в похід, на дачу або просто у вас немає часу і потрібно чимось швидко і смачно нагодувати сім’ю? Тушонка вам у допомогу! Головне, щоб вона була якісна. Чи завжди ми знаємо, що насправді знаходиться в банці? Яке м’ясо найбільш підходить для приготування тушонки? Чи є в ній вітаміни та інші корисні речовини? Як часто і в яких кількостях можна їсти тушонку? Кому вона протипоказана? І які вишукані страви можна приготувати з тушонки? На ці та багато інших питань дадуть відповідь експерти ток-шоу, серед яких — телеведучі Андрій Доманський та Олександр Бондарчук.

У четвер, 5 грудня, о 10:00 на «Інтері» — програма про горіхи.

Античні мудреці вважали їх головною їжею для мозку. А єгипетські фараони навіть забороняли вживати ці плоди простим людям, боячись, що ті порозумнішають і вийдуть з-під контролю. Сьогодні, на відміну від стародавніх часів, горіхи стали одними з найдоступніших продуктів. І при цьому — вони дуже корисні для здоров’я. Горіхи багаті білками, а мінеральних речовин в них удвічі більше, ніж у фруктах. Як вони впливають на наш організм? В якому вигляді горіхи максимально корисні? Чи можуть вони замінити м’ясо? Чим відрізняються різні сорти горіхів? І який з них вважається рекордсменом за кількістю і корисних речовин, і калорій? Зоряний експерт ток-шоу — телеведуча Катерина Виноградова.

У п’ятницю, 6 грудня, о 10:00 в ефірі «Інтера» — випуск «Корисної програми» про рибні консерви.

Сучасний асортимент рибних консервів різноманітний: тунець, сайра, лосось, горбуша, минтай, консервовані краби, кальмари, мідії. Як правильно їх вибирати, зберігати і готувати? Які важливі елементи містяться в рибних консервах і чим вони корисні для нашого організму? З якими продуктами варто вживати консервовану рибу, а з якими краще не поєднувати? І як відрізнити якісні рибні консерви від неякісних? Відповіді на ці та багато інших питань — у черговому випуску «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу — телеведучий Павло Прядко.

 

А в суботу, 7 грудня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск ток-шоу, присвячений сосискам (повтор від 01.11.2019).

Сосиски — улюблене блюдо всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус? Багато що, якщо не все, залежить від якості продукту і способу його приготування. В якій країні світу живе найбільше поціновувачів цього блюда? Як правильно варити сосиски — в плівці або без? Чи є м’ясо в дешевих сосисках? З чого їх готують? На що варто звертати увагу при покупці? Зірковий гість програми — радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.

Поділитися в соціальних мережах
Вчора
Степанов рассказал, будет ли работать общественный транспорт в случае введения локдауна в Украине
В России заявили, что обмена пленными до Нового года не будет
Глава Минздрава Степанов выздоровел от COVID-19
«Тарелка здоровья»: в Минздраве раскрыли главный секрет правильного питания
Тихановська: За законом Крим – український, але маємо те, що маємо
В Киеве на Позняках из автомата АК-47 расстреляли элитный Mersedes
В ОП заявили, що падіння економіки за 2020 рік не має бути більше 5%
В Харькове сгорели десятки павильонов крупнейшего рынка «Барабашово»ФОТОВІДЕО
У потягах продаватимуть чай та каву вперше за пів року
В трех европейских странах снижается число новых заражений коронавирусом после введения карантина
Медики выяснили, как долго сохраняются следы коронавируса в анализах и организме человека
Трампу отказали в отмене итогов выборов в Пенсильвании
Влада оприлюднила план виходу з конституційної кризи
Женщины мира вынуждены вернуться на кухню во время пандемии и карантина — ООН
В Украине новый антирекорд заражения коронавирусом. Положительный тест более чем у 16 290 человек
27 ноября
Зеленський вніс в Раду законопроєкт про відповідальність за брехню в декларації
Список «красной зоны» Минздрава уменьшился на шесть стран
Українці отримали найбільше посвідок на проживання в ЄС четвертий рік поспіль
Зеленский предложил отменить плату для арендаторов коммунального и госимущества до конца карантина
Брак фізичної активності може призвести до смерті до 5 млн людей на рік – ВООЗ
Чи буде повний локдаун, знатимемо за тиждень – ОП
От коронавируса умер известный онколог
Степанов заявил, что введение локдауна сведет заболеваемость Covid-19 к нолю
В России 8 человек погибли при столкновении КамАЗа с микроавтобусомФОТО
В США новые Бони и Клайд открыли стрельбу на улице: один человек погиб, пять ранены
Австрийская деревня Fucking сменит древнее название из-за постоянных насмешек и воровства дорожных указателей
В Китае за сутки выявили 13 заболевших коронавирусом
Число новых зараженных коронавирусом в Украине перевалило за 16 000 человек
Скандал в Аргентине: Работник похоронного бюро сделал фото с мертвым Марадоной и был уволенФОТО
В Словакии не увидели эффекта от поголовного тестирования населения на коронавирус