Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок
У Сумах на хабарі піймали заступника декана
Геннадій Демʼяненко про візит Президента України на Сумщину: Це важливий символ підтримки та солідарності з нашими жителями та захисниками
На Сумщині рятували чоловіка, у якого під час пожежі зупинилося серцеВІДЕО
У центрі Сум виявили чоловіка в розшуку
На проспекті Перемоги — ДТПФОТО
Опалювальний сезон у Сумах завершиться 1 квітня
Поліція оприлюднила наслідки обстрілів Сумщини за добуФОТО
Команди Сумщини стартують у фіналі Аматорської футзальної ліги України
Зеленський зустрівся зі студентами СумДУ
Уперше за останні два роки на Сумщині зафіксовані покуси людей кажанами
У Шостці в останній день березня закінчиться опалювальний сезон
У Сумах затримали чоловіка за збут наркотиківФОТО
Сумщині обіцяють мільярд гривень: в обласному центрі презентували платформу «Зроблено в Україні»
Сьогодні в Сумах вирішуватимуть, коли закінчити опалювальний сезон
На Сумщині погасили марку “Міста героїв. Охтирка”ФОТО
Найстаріша садиба: чи оновлять маєток Кондратьєвих у Старому Селі?ФОТО
На блокпості в Сумах зупинили п’яного водія
Вночі та зранку росіяни обстріляли чотири громади Сумщини
Вчора
На Сумщині протягом дня зафіксовано 179 вибухів
Президент вручив державні нагороди жителям Сумщини
Нардеп Михайло Ананченко – про візит Володимира Зеленського: «Сподіваємося, що зброї, а особливо – засобів ППО, на Сумщині стане більше!»
Підкуп начальника Сумської МВА: депутатам Сумської облради повідомили про підозру
У Шостці з 1 квітня збільшиться на 15% тариф на воду
35 років: як працює Свеська школа лижних перегонів
У Глухові нетверезий водій вчинив ДТП, після чого влаштував пряму трансляцію з місця автопригодиФОТО
На реабілітації вдома помер військовий із Глухова

Вибух у Сумах – у списку найрезонансніших подій України 2017 року

19 найрезонансніші подій 2017 року

 Найбільш тривожні події 2017 року – у одному переліку. Програма «Ранок з Інтером» на телеканалі «Інтер» зібрали всі резонансні події року, що закінчився.

 03 січня 2017, СУМИ

2017-ий рік в Україні розпочався з трагедії. 3 січня у Сумах пролунав вибух побутового газу у десятиповерховому будинку. Загинула жінка, дві людини – постраждали. Вибух пошкодив п’ять квартир у будинку. Поліція знайшла винуватця. Це – один з мешканців багатоповерхівки, який пустив газ умисно.

27 лютого 2017, КИЇВ

У Києві частково обвалився Шулявський міст. Лише дивом обійшлося без жертв. Міський голова Києва заявив, що міст просто «втомився з часом». Тендер на ремонт згодом виграла китайська компанія.

201712-itogi02

23 березня 2017, ХАРКІВСЬКА ОБЛ.

Балаклія, на Харківщині, здригнулась від вибухів. На території однієї з військових частин сталася пожежа – здетонували боєприпаси. Загинуло двоє жителів Балаклії, ще троє – постраждали. Чотириста житлових будинків, шкіл, дитячих садочків, лікарень було понівечено чи зруйновано. Із зони лиха евакуювали майже все місто – близько 20 тисяч людей. «Диверсія» – такою була основна версія слідства. Натомість у ЗМІ частіше писали про недбалість.

201712-itogi03

13 травня 2017, КИЇВ 

Цього року Україна вдруге приймала «Євробачення». Співаків зустрічали на червоній доріжці завдовжки 256 метрів! Це рекордна довжина килима за всю історію пісенного конкурсу. Вразив і бюджет, який перевищив 30 мільйонів евро. У фіналі змагання Україна посіла лише 24 місце. А переможцем «Євробачення-2017» став співак з Португалії Сальвадор Собрал.

201712-itogi04

 01 червня 2017, КИЇВ

1 червня Київська міськрада перейменувала проспект генерала Миколи Ватутіна, який у роки війни звільняв столицю від нацистів, на честь ватажка Української повстанської армії Романа Шухевича. Кияни обурилися – на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію проти перейменування проспекту. Документ швидко набрав необхідні 10 тисяч голосів. Окружний адмінсуд столиці призупинив процес перейменування. Але судовий розгляд ще триває. Тим часом у мережі українці продовжують активно голосувати проти перейменування проспекту. Тепер – на сайті prospekt.kiev.ua. Уже зібрано майже 12-ть тисяч голосів.

201712-itogi05

 

11 червня 2017 

11 червня 2017 року українці отримали право подорожувати країнами Європейського Союзу без віз! Для туристичної мандрівки потрібен лише закордонний біометричний паспорт. У Держприкордонслужбі кажуть, за півроку безвізом скористались майже чотириста тисяч громадян України.

201712-itogi06

27 червня 2017

Найбільша хакерська атака напередодні дня Конституції України! 27 червня комп’ютерний вірус-вимагач «Петя.А» частково паралізував банківську систему України, телеканали, приватні клініки, аеропорти, енергетичні та комунальні підприємства, державні установи. Загалом вірус інфікував близько 13 тисяч комп’ютерів. Усі текстові файли на них стали недоступними. За розблокування вірус вимагав заплатити викуп у 300 доларів.

201712-itogi07

28 липня 2017, ТУРЕЧЧИНА 

Пошкоджений градом літак турецької авіакомпанії віртуозно посадив пілот-українець Олександр Акопов. На борту був 121 пасажир. Ніхто не постраждав. У турецькому аеропорту героя зустріли оплесками. А в Україні – нагородили орденом «За мужність» третього ступеня.

201712-itogi08

05 вересня 2017, КИЇВ 

5 вересня Верховна Рада ухвалила скандальний закон «Про освіту». Зокрема, сьома стаття документа передбачає, що всі предмети у всіх навчальних закладах країни мають викладатись державною, тобто українською мовою. Кількість предметів у школах нацменшин, що вивчаються українською мовою, збільшуватиметься поступово до 2020 року. Саме ця стаття обурила Румунію, Польщу, Молдову, РОСІЮ, які переконані: така норма обмежує право на навчання рідною мовою в Україні. Найбільше закон розкритикували в уряді Угорщині. Адже на території України нині проживає близько 150 тисяч етнічних угорців. Пізніше у Венеціанській комісії підтвердили: критика виправдана і рекомендували Україні внести поправки до статті 7 Закону України “Про освіту”.

201712-itogi09

15 вересня 2017, ОДЕСЬКА ОБЛ.

На Одещині – моторошна трагедія. Вщент вигорів дерев’яний дитячий табір. У вогні загинули три дівчинки. Їм було від восьми до дванадцяти років. Двоє дітей потрапили до лікарні. В останню путь дівчаток проводжали кілька сотень одеситів. Офіційні причини трагедії – порушення правил пожежної безпеки та загоряння через неправильне використання електроприладів.

201712-itogi10

 22 вересня 2017, ЛЬВІВ 

У вересні сталося масове отруєння рибою на Львівщині! До обласної інфекційної лікарні потрапили одразу десять людей з харчовим отруєнням. За кілька днів пацієнтів з стало в сім разів більше! Медики діагностували у всіх сальмонельоз. Поліція з’ясувала, що всі постраждалі купували копчену скумбрію на одному з ринків Львова.

201712-itogi11

26 вересня 2017, ВІННИЦЬКА ОБЛ.

Друга за рік пожежа на території військового арсеналу! Цього разу від вибухів боєприпасів прокинулись жителі міста Калинівка на Вінниччині. Снаряди розлітались у радіусі 10 кілометрів від арсеналу! Тоді двоє людей госпіталізували, тисячі жителів міста залишились без даху над головою. Повністю загасити пожежу на складах рятувальникам вдалось лише за тиждень. Причиною пожежі знову було названо диверсію. Справу знову не було розкрито.

201712-itogi12

03 жовтня 2017, КИЇВ

У жовтні запрацювала нова пенсійна реформа! Тепер 9 мільйонів українців отримують підвищені пенсії. Розмір виплат збільшився від ста сорока до семи сотень гривень. А мінімальна пенсія в Україні підросла на 11-ть відсотків – майже до півтори тисячі гривень.

201712-itogi13

 

18 жовтня 2017, ХАРКІВ

Життя шести людей забрала кривава аварія, що сталася у Харкові 18 жовтня. Позашляховик, за кермом якого була 20двадцяти-річна Олена Зайцева, врізався в інший автомобіль, а потім в’їхав у пішоходів. Поліція затримала на місці ДТП жінку-водія. За попередніми даними, вона проїхала на заборонний сигнал світлофора. Пізніше підозрюваним став і другий водій – Геннадій Дронов. Суд у цій справі ще триває.

201712-itogi14

07 листопада 2017, КИЇВ 

Вандали безкарні. У листопаді двічі згасав Вічний вогонь, що у київському парку Слави. Вночі зловмисники заливали його цементом. Комунальники відчистили пам’ятник та запалили вогонь знову. Поавоохоронці вандалів не знайшли.

201712-itogi15

19 жовтня 2017, КИЇВ 

У жовтні депутати ухвалили медреформу, яка запрацює вже з 2018-го року. Українців змусять підписувати угоду з сімейним лікарем та переходити на страхову медицину. Держава повністю компенсуватиме тільки екстрену, первинну та паліативну меддопомогу. Решта видів лікування – повністю за рахунок пацієнтів або ж за рахунок страховки. Фактично українці самі обиратимуть, до якого лікаря та до якої лікарні йти. Це може призвести до черг та закриття «непопулярних» медзакладів. Натомість у селах просто забракне сімейних лікарів.

 201712-itogi16

 Ботулізм в Україні. Перший випадок хвороби 2017-го лікарі зафіксували на Київщині. А потім вона поширилась ще у восьми областях України. За рік ботулізмом захворіли 90 людей, дев’ятеро з них – померли. Всі пацієнти отруїлись в’яленою рибою домашнього і промислового виробництва.

201712-itogi17

В Україні лютує африканська чума свиней. З початку року у різних областях зареєстровано 145 спалахів АЧС. Жертвами смертельної хвороби стали понад 27 тисяч свиней. А збитки фермерів вже перевищують мільярд гривень.

201712-itogi18

Він важить 12 кілограмів і завдожки більше метра! Це – найбільший кіт України на прізвисько Кекс. 2017-го його офіційно занесли до національної книги рекордів як найбільшого мурчика. Гігантський рудий кіт – з породи мейн-кунів. Йому п’ять років, а живе у Дніпрі. За словами хазяїна, Кекс дружить з десятьма своїми «дружинами» та щодня їсть свіже м’ясо.

201712-itogi19ото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення