Привіт із Сумщини: у Полтаві презентували незвичайні сумські смаки
У п’ятницю, 6 грудня, у Полтаві презентували фотовиставку «Смаки Сумщини» та дегустацію традиційних страв області.
Захід відбувся в краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Виставка була присвячена 80-й річниці утворення Сумської області. Автором картин стала професійний фотограф Наталія Кармазіна, а організатором фотовиставки був Юрій Гладенко. «Виставка створена для того що якнайбільше популяризувати гастрономічне надбання Сумщини, й таким чином запрошувати до себе туристів», – зазначає Марія Литвиненко, головний спеціаліст з відділу промоції та туризму Сумської районної державної адміністрації.
Мета заходу – промоція Сумської області через візуальні образи смаку, які акцентовано в художній фотографії, розвиток внутрішнього туризму. Організатори продемонстрували таку незвичайну їжу Сумщини, як охтирські вина «Мидівка», пиво та олія з промислових конопель, різні види сирів (чорний сир з вугіллям, сир з вином, сир з конопляним насінням, змішаний сир).
Фото: Чорний сир з виставки
За словами однієї з підприємців, очільниці ферми «Еко» Ярини Багатеренко, вони намагаються «просунути» на ринок свою продукцію вже 4-й рік, але поки що не вдалося через специфічний смак їжі. Деяка продукція розрахована на діабетиків, які не здатні сприймати лактозу чи цукор. «Окрім молочної продукції, вирощуємо та продаємо харчових равликів, які вважаються делікатесом. Вдалося навіть створити унікальну соєву олію, яка дуже корисна та має специфічний смак, яку використовують в обжарюванні та кондитерській справі».
Фото: Очільниця ферми «Еко» Ярина Багатеренко
У минулому році фотовиставку презентували у Харкові та Чернігові, але наступний фестиваль буде проходити в Сумській області. Окрім фестивалю, організатори планують організувати Слобожанський ярмарок, який має відбутися 6-7 січня наступного року.