Сумське м’ясо – одне з найдорожчих в Україні
Про це повідомляє сайт agroreview.com.
На центральному ж ринку Сум продавчині у м’ясному павільйоні переконують: їхні ціни – одні з найдемократичніших. А от цифри на цінниках кажуть самі за себе.
“М’ясо на кістці – є і за 75 гривень, переднє плічко – за 85 гривень, м’якоть – 110. Воно навпаки здешевшало. Жива вага як була по 48 гривень так і є. А на продаж – дешевше ніж минулого року”, – говорить Міная, продавчиня м’яса.
Найдорожчу свинину побачили за 120 гривень. А от ціни на яловичину доходять майже до півторисотні гривень за кілограм.
“Ну найдорожче – по 140 гривень за кілограм, є і по сто. Ошийок, мякоть – 65-60 гривень”, – говорить Людмила, продавчиня телятини.
А от у сумських продавців сала – покупців більше. Найдорожча ціна – 75 гривень за кілограм.
“Є спинка трошки дешевше – по 35 або 40 гривень. Ціни контролюємо, прислухаємося до покупців. Сало купують краще навіть, ніж мясо”, – каже Ірина, продавчиня сала.
У сумчан же думки щодо цін на мясні делікатеси різняться.
“У порівнянні з минулим роком м’яса я став купувати майже в половину менше. Дорого”, – розповів Володимир, покупець.
“Я купую лише сало. Теж дорого, але вибираю де дешевше. Кожного дня з’їдаю по шматочку”, – говорить Інна, покупець.
“Ціни – збивають з ніг. Здорожчало все звичайно, але м’ясо я рідко купую”, – говорить Світлана, покупець.
До слова, як повідомив у Фейсбуці директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, Сумщина увійшла до пятірки найдорожчих регіонів Україні за цінами на м’ясо. У нас м’ясний кошик, в якому по одному кілогораму яловичини, свинини та курячого філе, коштує 550,9 гривень. Лідирує ж у цьому рейтингу Київщина – там кошик мясних делікатесів вартує 569,4 грн. На другому місці – Одеська область (558,1 грн), на третьому – Закарпатська область (555,4 грн).
Джерело: spec-kor.com.ua