У Сумах кількість постраждалих від удару по багатоповерхівці зросла до 16
Сумське керамічне підприємство отримало 250 тисяч гривень від уряду
На Сумщині порушники сплатили лише третину штрафів, накладених Держпродспоживслужбою
У Сумах розбирають завали багатоповерхівки після удару РФФОТО
У Сумах через добу після ворожого удару по багатоповерхівці врятували котаВІДЕО
Є правила, а є – реалії. Як попри примусову евакуацію у Глухові досі живуть і навчаються діти
​​Олександр Качура ініціював законопроєкт проти свавілля працівників ТЦК
Сумські перевізники модернізують транспорт та дотримуються соціальних зобов’язань
На Сумщині ще 42 добровольці – члени мобільно-вогневих груп ДФТГ – отримали грошові сертифікати за знищені повітряні цілі
У Сумах на Баранівці в комендантську годину затримали п’яного водія
У центрі Сум невідомі вкрали бронзову скульптуру кота ексмераФОТО
На Конотопщині чоловік облив пальним і підпалив жінкуФОТО
На місці ворожого удару рятувальники продовжують надавати допомогу сумчанамВІДЕО
Екоінспекція зобов’язала Роменську міськраду ліквідувати стихійні сміттєзвалища до початку весни
У Глухові попрощалися із захисником Олександром Мозолем
Взято під варту чоловіка з Шосткинщини, який позбавив життя вітчима
У Конотопі попрощалися із захисником України Сергієм Кривенком
За добу сумчани зібрали 1,3 млн гривень на допомогу пораненим та загиблим після атаки РФ
На Сумщині побито ще один температурний рекорд
Захисникам неба Кролевеччини передали необхідне обладнання
У Конотопі п’яний водій із Чернігівщини хотів відкупитися від поліції за 30 тисячФОТО
У Сумах знову заговорили про встановлення когенераційних установок
Патрульні показали перші кадри порятунку людей після вибуху Шахеда в СумахВІДЕО
Через російський удар по Сумах загинув працівник “Зеленбуд” Олександр Клімас
21 захисника із Сумщини відзначено державними нагородами посмертно
Після вчорашнього удару в Сумах – 15 постражадалих, п’ятеро – у стаціонарахФОТО
У Сумах відновлює роботу маршрут №51а
На Півдні та Сумщині прикордонники збили три російські «шахеди»ФОТО
Новий фейк про Сумщину вигадала роспропаганда
В Охтирці дали 5,5 років чоловікові, який обікрав колишню дружину і підпалив її квартиру

«Корисна програма»: як вибрати тріску?

У середу, 25 березня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск «Корисної програми», присвячений трісці. Це один з найпопулярніших видів морської риби. Страви з неї вважаються національними в Норвегії, Іспанії, Франції та Португалії. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, чим цінні м’ясо і печінка цієї риби, а також – як правильно її вибирати, зберігати і готувати.

З точки зору кулінарії і медицини, тріска – ідеальна риба. М’яке, практично безкісткове біле м’ясо тріски прекрасно підходить для приготування різноманітних страв. А завдяки мінімальній кількості жиру цей продукт можна віднести до дієтичних. Купити охолоджену рибу або консервовану печінку тріски сьогодні не проблема. Але вибрати якісний продукт – непросте завдання. Звідки з’являється ця риба в містах, далеких від моря? В яких умовах вона повинна зберігатися? І чим особливо корисна тріска?

«Тріска багата жирними кислотами Омега-3 і Омега-6, тому вона є протизапальним засобом і допомагає знизити рівень «поганого» холестерину, – пояснює дієтолог Катерина Кондратюк. – Ця морська риба містить необхідні нашому організму мікроелементи: фосфор, кальцій, калій, магній і багато інших. Вони зміцнюють кістки, покращують роботу мозку і серцево-судинної системи. Також в трісці багато йоду і цінного білка. Її м’ясо є дієтичним, а весь жир накопичується в печінці, вага якої може складати 3/4 від загальної ваги самої риби. З печінки тріски виробляють риб’ячий жир, а також її консервують і продають як самостійний продукт. Печінка цієї риби настільки корисна, що 30-40 грамів цього продукту в день можуть вирішити проблему авітамінозу. Але боротися з авітамінозом потрібно тільки під наглядом лікаря».

На що звертати увагу при виборі тріски? Якого кольору повинна бути її печінка? Чи правда, що ця риба накопичує в собі багато ртуті? Як правильно готувати страви з тріски? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог Катерина Кондратюк, фахівець рибної промисловості Віктор Сагайдак і експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко.

Корисними порадами також поділиться зоряний гість ток-шоу – телеведучий В’ячеслав Соломка.

«Я не дуже великий поціновувач риби, але кілька разів їв дійсно смачну тріску – запечену під сиром і в гірчичному соусі, – зізнається В’ячеслав Соломка. – Головне в її приготуванні – зберегти соковитість страви і позбутися від сильного рибного запаху. М’ясо тріски досить сухе, тож найліпше її готувати в духовці, прикривши фольгою або загорнувши в рукав для запікання. У такому вигляді весь сік який виділиться в процесі приготування, не випарується, і страва вийде соковитою. До речі, моя мама у період вагітності та годування груддю приймала риб’ячий жир. Лікар рекомендував його як хороший засіб для розвитку інтелектуальних здібностей дитини. Як видно по мені, порада виявилася корисною».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений трісці, дивіться завтра, 25 березня, в 10:00 на телеканалі «Інтер».

 

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У четвер, 26 березня, о 10:00 на «Інтері» – прем’єрний випуск про те, на що звертати увагу при виборі сої.

Перші згадки про сою з’явилися більше 6 тис. років тому на Сході. Китайський імператор Та Теоу навіть проголосив цю культуру священною! Зараз «золоті боби» є одним з важливих продуктів в раціоні харчування людей по всьому світу. Напої на соєвому молоці, соєві котлети і тофу – вірні супутники здорового способу життя завдяки своїм поживним властивостям. Але щоб отримати користь від соєвих продуктів, потрібно навчитися їх правильно вибирати. Як відрізнити якісну сою від неякісної? В якому вигляді її краще вживати – у вигляді бобів або у вигляді перероблених продуктів? Що корисніше – соєве м’ясо, свинина або яловичина? Чим небезпечне ГМО-вмістке соєве м’ясо? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зірковий гість випуску – співак Лері Вінн.

У п’ятницю, 27 березня, о 10:00 в ефірі «Інтера» – випуск «Корисної програми» про напівфабрикати.

Котлети, відбивні, шніцелі, нагетси, біфштекси, фрикадельки, тефтелі, кебаби, голубці, перці, чебуреки, млинчики … Це далеко не повний перелік напівфабрикатів, які сьогодні є на прилавках продуктових магазинів. З чого складаються напівфабрикати і чи є в них щось корисне для організму? Яке м’ясо в них кладуть? На що звертати увагу при виборі цих продуктів? Як їх правильно зберігати і з якими продуктами краще вживати? Відповіді – в «Корисній програмі». Серед експертів цього випуску – співачка Марина Одольська.

А в суботу, 28 березня, о 10:00 на «Інтері» вийде повтор випуску «Корисної програми» про моркву.

Чи знаєте ви, що перша в світі морква була фіолетового кольору і гіркою на смак? Тому використовували тільки її бадилля, і то – виключно в лікувальних цілях. Звичні для нас помаранчеві, солодкі і соковиті плоди селекціонери вивели тільки в XVII столітті. І тепер без морквини не обходиться жодна господиня. Як правильно вибирати моркву? Чи вся вона однаково корисна? Як вживати моркву, щоб вона краще засвоювалася організмом. І чи покращиться від неї зір? Чи існує «корейська морква» в самій Кореї? На ці та багато інших питань відповіли експерти ток-шоу, серед яких – співачка Міла Нітіч.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу