Генсек ООН висловився щодо атаки РФ на Суми
Подробиці про приліт у Сумах: “Шахед” влучив у автостоянку
Як обрати та встановити мережеву СЕС: рекомендації для власників домогосподарств
Каратистки Шосткинщини відзначилися у Чорноморську
“Це був адреналін”: 13-річний Кирило Ілляшенко розповів, як допомагав людям врятуватися з палаючого автобусаВІДЕО
Внаслідок ракетної атаки на Суми загинув працівник “Сумиобленерго”
У Сумах пролунав вибух
Шосткинщина попрощалася з 50-річним захисником Олегом Скибою
У Сумах внаслідок ракетного удару загинув ексзаступник комбрига 26 артбригади
У Шосткинській громаді у зв’язку з безпековою ситуацією скасовані всі масові заходи
Через атаку на Суми постраждали 14 поліціянтів, є загиблі співробітники інших служб — Клименко
В Андріяшівській громаді день жалоби за загиблим військовим Русланом Василівим
“Ми все відбудуємо”: СумДУ планує відновити зруйновані ракетним ударом корпуси
У лікарнях – 39 постраждалих внаслідок ракетної атаки на Суми
Литва викликала посла РФ через ракетний удар по Сумах
Вчора Сумська громада попрощалась із Сергієм Тихоновим
Вибухотехніки поліції знищили бойову частину ворожого безпілотникаФОТО
Громади Сумщини у рейтингу фінансової спроможності
Завтра у Сумах проведуть зустріч із постраждалими внаслідок ракетного удару
Фото з аварійно-відновлювальних робіт у Сумах на місці ракетного ударуФОТО
Унаслідок обстрілу FPV-дроном у Глухівській громаді пошкоджений об’єкт транспортної інфраструктури
Працівниці магазину в Сумах потрапили під ракетний обстріл, допомагаючи постраждалим
Основные ошибки в выпечке и как их избежать
Що відомо про загиблих внаслідок ракетної атаки РФ по Сумах
У Сумах провели обласний турнір з шахів серед школярів
Сумчан, житло яких пошкоджено від ракетного удару, реєструють на отримання грошової допомоги
Сумські поліцейські розшукали безвісти зниклу неповнолітню
Комунальний транспорт у Сумах сьогодні курсує за зміненими маршрутами
Сумчани – з медалями Гімназіади
У Сумах тривають аварійно-відновлювальні роботиВІДЕО

«Корисна програма»: як вибрати тріску?

У середу, 25 березня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск «Корисної програми», присвячений трісці. Це один з найпопулярніших видів морської риби. Страви з неї вважаються національними в Норвегії, Іспанії, Франції та Португалії. Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, чим цінні м’ясо і печінка цієї риби, а також – як правильно її вибирати, зберігати і готувати.

З точки зору кулінарії і медицини, тріска – ідеальна риба. М’яке, практично безкісткове біле м’ясо тріски прекрасно підходить для приготування різноманітних страв. А завдяки мінімальній кількості жиру цей продукт можна віднести до дієтичних. Купити охолоджену рибу або консервовану печінку тріски сьогодні не проблема. Але вибрати якісний продукт – непросте завдання. Звідки з’являється ця риба в містах, далеких від моря? В яких умовах вона повинна зберігатися? І чим особливо корисна тріска?

«Тріска багата жирними кислотами Омега-3 і Омега-6, тому вона є протизапальним засобом і допомагає знизити рівень «поганого» холестерину, – пояснює дієтолог Катерина Кондратюк. – Ця морська риба містить необхідні нашому організму мікроелементи: фосфор, кальцій, калій, магній і багато інших. Вони зміцнюють кістки, покращують роботу мозку і серцево-судинної системи. Також в трісці багато йоду і цінного білка. Її м’ясо є дієтичним, а весь жир накопичується в печінці, вага якої може складати 3/4 від загальної ваги самої риби. З печінки тріски виробляють риб’ячий жир, а також її консервують і продають як самостійний продукт. Печінка цієї риби настільки корисна, що 30-40 грамів цього продукту в день можуть вирішити проблему авітамінозу. Але боротися з авітамінозом потрібно тільки під наглядом лікаря».

На що звертати увагу при виборі тріски? Якого кольору повинна бути її печінка? Чи правда, що ця риба накопичує в собі багато ртуті? Як правильно готувати страви з тріски? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог Катерина Кондратюк, фахівець рибної промисловості Віктор Сагайдак і експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко.

Корисними порадами також поділиться зоряний гість ток-шоу – телеведучий В’ячеслав Соломка.

«Я не дуже великий поціновувач риби, але кілька разів їв дійсно смачну тріску – запечену під сиром і в гірчичному соусі, – зізнається В’ячеслав Соломка. – Головне в її приготуванні – зберегти соковитість страви і позбутися від сильного рибного запаху. М’ясо тріски досить сухе, тож найліпше її готувати в духовці, прикривши фольгою або загорнувши в рукав для запікання. У такому вигляді весь сік який виділиться в процесі приготування, не випарується, і страва вийде соковитою. До речі, моя мама у період вагітності та годування груддю приймала риб’ячий жир. Лікар рекомендував його як хороший засіб для розвитку інтелектуальних здібностей дитини. Як видно по мені, порада виявилася корисною».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений трісці, дивіться завтра, 25 березня, в 10:00 на телеканалі «Інтер».

 

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У четвер, 26 березня, о 10:00 на «Інтері» – прем’єрний випуск про те, на що звертати увагу при виборі сої.

Перші згадки про сою з’явилися більше 6 тис. років тому на Сході. Китайський імператор Та Теоу навіть проголосив цю культуру священною! Зараз «золоті боби» є одним з важливих продуктів в раціоні харчування людей по всьому світу. Напої на соєвому молоці, соєві котлети і тофу – вірні супутники здорового способу життя завдяки своїм поживним властивостям. Але щоб отримати користь від соєвих продуктів, потрібно навчитися їх правильно вибирати. Як відрізнити якісну сою від неякісної? В якому вигляді її краще вживати – у вигляді бобів або у вигляді перероблених продуктів? Що корисніше – соєве м’ясо, свинина або яловичина? Чим небезпечне ГМО-вмістке соєве м’ясо? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зірковий гість випуску – співак Лері Вінн.

У п’ятницю, 27 березня, о 10:00 в ефірі «Інтера» – випуск «Корисної програми» про напівфабрикати.

Котлети, відбивні, шніцелі, нагетси, біфштекси, фрикадельки, тефтелі, кебаби, голубці, перці, чебуреки, млинчики … Це далеко не повний перелік напівфабрикатів, які сьогодні є на прилавках продуктових магазинів. З чого складаються напівфабрикати і чи є в них щось корисне для організму? Яке м’ясо в них кладуть? На що звертати увагу при виборі цих продуктів? Як їх правильно зберігати і з якими продуктами краще вживати? Відповіді – в «Корисній програмі». Серед експертів цього випуску – співачка Марина Одольська.

А в суботу, 28 березня, о 10:00 на «Інтері» вийде повтор випуску «Корисної програми» про моркву.

Чи знаєте ви, що перша в світі морква була фіолетового кольору і гіркою на смак? Тому використовували тільки її бадилля, і то – виключно в лікувальних цілях. Звичні для нас помаранчеві, солодкі і соковиті плоди селекціонери вивели тільки в XVII столітті. І тепер без морквини не обходиться жодна господиня. Як правильно вибирати моркву? Чи вся вона однаково корисна? Як вживати моркву, щоб вона краще засвоювалася організмом. І чи покращиться від неї зір? Чи існує «корейська морква» в самій Кореї? На ці та багато інших питань відповіли експерти ток-шоу, серед яких – співачка Міла Нітіч.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах
08 січня
Деревина під прицілом: дискусії навколо нового законопроєкту №4197-Д
07 червня
Як визначити свою чергу на відключення електроенергії не заходячи на сайт обленерго?
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу