У реалізації виявили вафлі з речовинами, які викликають рак стравоходу
Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській.
До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) від від 07 грудня 2020 року № 2020.5583 стосовно виявлення фумонізинів (B1+B2: 890; 1130 ug/kg – ppb) в органічних кукурудзяних вафлях, що експортувались з Словацької Республіки (постачальник: CIBI, Marcelova) до Федеративної Республіки Німеччина (оптовик: Jufico GmbH Krailling) та до інших країн-членів ЄС та України (отримувач: ТОВ «ТС Плюс», вул. Краснова, 27, м. Київ, 03115).
Додамо, що фумонізини є небезпечними для людини та тварин: їх пов’язують із раком стравоходу та дефектами центральної нервової системи.
Поділитися в соціальних мережах