На Охтирщині виявили забруднення каналізаційними стоками
У Тростянці комунальний транспорт стане безкоштовним
У Глухові поховали військового Андрія ВаськоваФОТО
Дев’ятеро сумських науковців працюють в університеті Ліверпуля
Як в Охтирці допомагають переселенцям із Великописарівської громади?
Депутату Сумської облради обирають запобіжний захід в антикорупційному судіФОТО
Освіта Сумщини отримала додатково 36 млн: на що підуть гроші?
У Сумах шахрай 10 разів продав неіснуючий трактор
Наступного тижня у Сумах стартує місячник з благоустроюВІДЕО
Житель Сумщини відповість перед законом за побиття співмешканки
На Роменщині чоловік незаконно нарубав дерев на 45 тисяч гривень
Житель Сумщини не зміг отримати документи на авто через борги
За пошкодження об’єктів електроенергетики та крадіжки трансформаторної оливи двоє жителів Сумщини сіли в тюрму
Юні каратисти з Глухова завоювали 6 медалей на міжнародному турніріФОТО
Учениця із Сумщини стала призеркою Всеукраїнської олімпіадиФОТО
На Сумщині продовжують працювати евакуаційні маршрути
Роменський “Рятувальник” знявся з чемпіонату та кубку України
У Шостці попрощалися з добровольцем Анатолієм Лисенком
Цьогоріч 88 мешканцям Охтирки затвердили компенсацію за пошкоджене житло
Сумські хокеїстки стартують на Єврокубку
Сумчанин допоміг виявити чоловіків, які займалися незаконним виловом раківФОТО
Сумських школярів навчатимуть шахам на уроках фізкультури
На Сумщині зменшується кількість електричок
У Сумах на хабарі піймали заступника декана
Геннадій Демʼяненко про візит Президента України на Сумщину: Це важливий символ підтримки та солідарності з нашими жителями та захисниками
На Сумщині рятували чоловіка, у якого під час пожежі зупинилося серцеВІДЕО
У центрі Сум виявили чоловіка в розшуку
На проспекті Перемоги — ДТПФОТО
Опалювальний сезон у Сумах завершиться 1 квітня
Поліція оприлюднила наслідки обстрілів Сумщини за добуФОТО

У Сумах набули чинності вимоги до роботи кінотеатрів і атракціонів у період карантину

У вівторок, 14 липня, набуло чинності рішення виконавчого комітету від 7 липня 2020 року № 329 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської місь-кої ради від 27 березня 2020 року № 172 «Про заходи під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Так, дозволяється діяльність кінотеатрів із наповненістю кінозалів у відповідності до протиепідемічних вимог, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 1 липня 2020 року № 38. Має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни (працівники з температурою тіла понад 37,2оС або ознаками респіраторних захворювань до виконання обов’язків не допускаються). На вході до закладів або території/місця проведення заходу розміщуються інформаційні матеріали щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби COVID-19. При вході та в місцях масового скупчення відвідувачів – організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками та наноситься тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 м.

При організації діяльності та проведенні заходів суб’єктом господарювання повинен забезпечуватись недопущення скупчення відвідувачів. Забороняється відведення місць під організацію фан-зон аби унеможливити скупчення відвідувачів та порушення соціальної дистанції. Для уникнення черг рекомендується збільшити кількість пунктів вхідного контролю. Для заходів просто неба територію проведення повинна огороджуватись.

За можливості, контроль вхідних квитків має здійснюватись безконтактним способом з використанням сканерів штрих-кодів електронних квитків та ана-логічних пристроїв.

Дозволяється одночасне перебування відвідувачів з розрахунку не більше однієї особи на 5 м2 загальної площі огородженої території для заходів просто неба, або загальної площі приміщення закладу культури, де про-водиться захід.

При проведенні заходів в приміщеннях відвідувачі повинні перебувати в респіраторах або захисних масках, що покривають рот та ніс протягом всього часу.

При проведенні заходів з розміщенням відвідувачів на сидячих місцях, відстань між окремо встановленими місцями для сидіння або столиками повинна становити не менше 1,5 м при розміщенні за одним столом не більше чотирьох осіб (без урахування дітей віком до 14 років).

У залах зі стаціонарним розміщенням місць для сидіння (концертних, театрах, кінозалах тощо) вільними мають бути місця поруч, спереду та позаду. Розміщення з посадкою на наступних місцях дозволяється для груп до чотирьох осіб, що відвідують заходи спільно, за умови їх розсадки на перших чотирьох рядах зали. Інтервал між сеансами повинен бути достатнім для проведення належного прибирання та дезінфекції. Також рекомендується організовувати односторонній рух в залах, розділивши окремі шляхи для входу та виходу.

Харчування під час проведення заходів має організовуватись у відповідності до тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року № 32.

Суб’єкти господарювання/організатори повинні забезпечити достатній запас засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски , в тому числі саморобні, захисні рукавички); постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в службових санвузлах загального користування; вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів; дезінфекцію поверхонь з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка контролю та реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом часу роботи в посиленому режимі; безперебійну роботу систем вентиляції у випадку проведення культурного заходу в приміщенні; централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією; розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах, санвузлах тощо); проведення навчання з працівниками щодо дотримання правил гігієни рук; тимчасове відсторонення від роботи осіб з групами ризику, визначеними у відповідності до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ України від 28 березня 2020 року № 722.

Працівники закладів культури та організатори заходів зобов’язані носити респіратор або захисну маску; регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу на три години; утримуватись від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань; перейти на самоізоляцію у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Відвідувачі зобов’язані чітко дотримуватись вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів; не відвідувати заходи у разі виник-нення респіраторних симптомів (нежить, біль у горлі, кашель, чхання, під-вищення температури тощо); дотримуватись респіраторної гігієни та ети-кету кашлю.

Цим же рішенням дозволено тимчасово, до 21 липня, діяльність атракціонів у парках та зонах відпочинку за умови забезпечення працівників та споживачів засобами індивідуального захисту (респіраторами або захисними масками), оброблення контактних поверхонь дезінфікуючими засобами після кожного споживача, здійснення температурного скринінгу кожного споживача та персоналу (постійно протягом робочого дня), забезпечення дотримання працівниками правил виробничої та особистої гігієни, дотримання санітарних та протиепідемічних норм, правил та заходів.

Суб’єкти господарювання та їхні посадові особи, які здійснюють діяльність за напрямками, щодо яких зняті або послаблені карантинні обмеження, несуть юридичну відповідальність за забезпечення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог, в тому числі, кримінальну за шкоду, спричинену життю та здоров’ю громадян.

Дане рішення діятиме до моменту припинення карантину.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення