Нардеп Михайло Ананченко – про візит Президента України Володимира Зеленського на Донеччину
Спростували інформацію про одного загиблого внаслідок обстрілу Білопілля
Сумщина підтримала Харківщину
Спільними зусиллями кролевчани для харків’ян закупили чотири генератори
Унаслідок ДТП на вулиці Іллінській в Сумах травмований пішохідФОТО
У Сумах патрульні склали адмінпротоколи на любителів швидкої їзди
Сумчани – кращі в суворому підйомі
Мер Ромнів отримає 150% премії
Охтирська школа №4 вперше матиме паркан
Відновлюється робота Шосткинського відділу міграційної служби
На Недригайлівщині попрощалися із зенітником Олегом Степановим
Регулювання онлайн-казино: Забезпечення безпеки та довіри гравців
У Сумах попрощались із солдатом Володимиром Мудраковим
У Роменській міській раді два нових депутати
У Білопіллі один поранений внаслідок обстрілу помер у лікарніФОТО
У Глухові намагалися зареєструвати “Тойоту”, яка розшукується Інтерполом
На Сумщині затверджено дофінансування 29 проєктів із відновлення
Сумські баскетболісти програли у чвертьфіналі Вищої ліги
У Конотопі пропонують взяти в оренду комунальну спецтехнікуВІДЕО
Волонтери Червоного Хреста евакуювали з прикордонної Середино-Буди лежачу пенсіонерку
В Охтирці відбулось прощання із захисником Станіславом Жилою
У Конотопі п’яний водій хотів дати поліцейським 10 тисяч “відкупних”
У Сумах за минулий рік зафіксовано 5 випадків дирофіляріозу: чим небезпечна хвороба
У Кролевці рятувальники запобігли масштабному загорянню в житловому секторі
Суми прийняли майже 30 тисяч переселенців
У Білопіллі внаслідок артобстрілу – троє поранених
Конотопський водоканал сплатив нараховані збитки за забруднення повітря
Нардеп Тетяна Скрипка: Успішний досвід Київщини в облаштуванні укриттів у школах – приклад для Сумщини
На Сумщині судитимуть трьох агентів РФ, які «зливали» ворогу дані про розміщення ЗСУ та результати обстрілів
Благодійники допомогли жителям Миропілля та Угроїдів із матеріалами для екстреного ремонту житла

Прощальний лист екс-голови Тростянецької РДА Дмитра Назаренка

Екс-голова  Тростянецької районної державної адміністрації Дмитро Назаренко у Фейсбуці звернувся до громади, підбивши підсумок того, що йому вдалося зробити за три роки перебування на посаді керівника району. Він пояснив, що свою службу залишив у зв’язку із переїздом на роботу до Київської області.

“Дорогі жителі Тростянеччини!

Звертаюся до Вас, як до своїх друзів, із якими мені довелося працювати пліч-о-пліч протягом трьох останніх років. Хтось зараз підводить підсумки роботи за останній рік, я ж хочу згадати той час, коли почалася моя служба на посаді голови Тростянецької райдержадміністрації, яку залишаю у зв’язку з переїздом на роботу до Київської області.

12 березня 2015 року мені випала честь очолити вашу благодатну тростянецьку землю. Тоді, мені, амбітному молодому керівникові, було нелегко, доводилося формувати команду, знайомитися із районом, будувати плани розвитку. Хотілося зробити так, щоб потім не було соромно за витрачений час. І сьогодні я з відкритою душею і серцем згадую минуле.

Згадую, як у 2015 році мені довелося вирішувати питання чергової мобілізації. Тоді помітив у якому ганебному стані знаходився Тростянецький воєнкомат. Одразу вирішив діяти рішуче і вже скоро ми мали відремонтоване приміщення і повноцінну службу, яка так потрібна зараз для нашої держави.

Взагалі, питання допомоги воїнам АТО та їх родинам розглядалися мною в першу чергу. Вдалося налагодити на високому рівні волонтерську допомогу нашим районним підшефним військовим частинам – 27-мій окремій реактивній артилерійській бригаді (с.Стецьковка) та військовій частині №2276 Національної гвардії України, що дислокується у с.Климентове. Разом із головою Сумської ОДА М.О.Клочком доводилося неодноразово бувати на лінії фронту, супроводжуючи наші гуманітарні конвої. І в цьому напрямку Тростянеччина завжди тримала лідерські позиції. Паралельно вирішували питання допомоги атовцям вдома – поставив на особистий контроль виділення землі учасникам антитерористичної операції, взяли під опіку їх дітей, задля комунікації регулярно проводили круглі столи та інші заходи.

Звернув увагу і на «завали» попередніх років. Так, з’ясувалося, що керівництво Тростянецької фабрики ще у 2013 році закупило штучне покриття для футбольного поля. Більше двох років воно пролежало на складі. Зрештою, ми його взагалі могли втратити… Вирішив не відкладати гарну справу і вже того ж року районний стадіон ім.Куца отримав нове покриття, а жителі нашої громади – можливість тренуватися на ньому практично протягом усього року. Так я почав втілювати один із своїх життєвих пріоритетів – розвиток спорту.

Паралельно намагався відродити і наші славні культурні традиції. З 2015 року у Тростянці почали проводити день району, а підтримка фестивалю у Боромлі допомогла не лише зберегти його, а й підняти на новий рівень. Ці свята мали на меті не тільки культурне і туристичне значення, – я ставив ще і задачу припинити чвари між місцевим політикумом, об’єднати наш район. І в результаті, ми всі побачили і зрозуміли, що Тростянеччина – це одна громада, де всі знають і поважають один одного.

Окремим напрямком стало втілення ініціатив Президента України Петра Порошенка з енергоефективності. Перш за все були придбані твердопаливні котли для Тростянецької центральної районної лікарні, які вже зекономили близько 2 мільйонів гривень коштів нашої громади. Також для лікарні придбали фіброгастроскоп, нову постільну білизну, забезпечили гарячим водопостачанням усі стаціонари. Поряд із цим, почали заміну вікон як у ЦРЛ, так і у школах району. У 2016 році твердопаливні котли встановили у Тростянецькій спеціалізованій школі №1 та у Білківській ЗОШ. З 2017 року почали ремонт школи у с.Кам’янка.

Коли буревій пошкодив дах районного будинку культури, довелося реагувати негайно – як результат зробили не лише покрівлю, а й продовжили реконструкцію – облаштували утеплення, встановили енергоефективні лампи. Причому роботи велися комплексно, тому утеплили не тільки РБК, а й музичну школу, яка знаходиться поряд. Бонусом для покращення роботи колективу відремонтованого будинку культури – стало придбання нових костюмів. Також, незабаром буде закінчений ремонт фасаду Палацу дітей та юнацтва.

У 2015 році Центр надання адміністративних послуг отримав нове відремонтоване приміщення, що дозволило підняти роботу закладу на новий рівень і тепер він є одним із кращих на Сумщині.

У 2016 році вдалося знайти інвестора та відновити законсервоване 25 років тому будівництво житлового будинку по вулиці Богдана Хмельницького у Тростянці.

Одною із перших Тростянеччина почала втілювати передвиборчу програму Петра Порошенка в частині децентралізації місцевого самоврядування. До десятки новоутворених громад по Сумщині потрапила і наша Боромлянська ОТГ. Цього року до неї приєдналася ще одна – Тростянецька.

Йдучи із посади, я бачу що той діалог, який виник між органами місцевого самоврядування буде продовжуватися, стосунки будуть нормалізовуватися, а це – запорука процвітання для кожної громади. Адже тільки об’єднавшись, ми зможемо вирішити таке гостре для Тростянеччини питання – як збереження в повній мірі функціонування нашої районної лікарні.

Разом чекаємо і на приємні моменти. Цього року завдяки ініціативі губернатора М.О.Клочка була капітально відремонтована дорога між Тростянцем та Боромлею. Очікую, що така ж дорога буде зроблена і по Тростянцю в рамках ремонту траси Харків-Суми.

Роботи зроблено чимало, попереду ще також багато справ. Але все це мені б ніколи не вдалося зробити, якби не підтримка людей з якими ми пліч-о-пліч працювали відроджуючи та розвиваючи нашу Тростянеччину. Хочу подякували тростянецькому міському голові Ю.А.Бові, голові райради А.В.Коржу, першому заступнику райдержадміністрації О.Д.Сипку, депутатам районної ради 6 і 7 скликань, УСІМ без винятку сільським головам. Щиро вдячний підприємцю та депутату обласної ради О.М.Линнику, керівнику державного підприємства Тростянецький лісгосп В.І.Зубку, директору Тростянцького агролісгопу С.М.Котляренку та його заступнику М.І.Луценку, начальнику відділу освіти П.П.Роженку, головному лікарю ЦРЛ А.А.Плахтирі, керівнику Палацу дітей та юнацтва А.С.Дерев’янченко.

Велика подяка моїй безпосередній команді – усім працівникам Тростянецької РДА, які стали для мене другою родиною. Разом ми пройшли нелегкий шлях, були різні ситуації, але ви завжди лишалися людьми, моєю опорою та запорукою втілення усіх починань.

І головне, низький уклін усій громаді нашого району, всім його жителям – дорослим і малим, пенсіонерам і працюючим, військовим та будівельникам, вчителям та лікарям, працівникам культури і соціального захисту, селянам і підприємцям, інженерам та робітникам ЖКГ. Ви люди праці, люди, які роблять Тростянеччину славним і квітучим краєм. Ви надія нашої області і всієї країни! Я гордий тим, що мав честь трудитися разом із вами. Буду завжди пам’ятати про вас і де б не працював, ви завжди можете розраховувати на мене як на свого друга.

Щиро ваш Дмитро Назаренко”.

Поділитися в соціальних мережах
26 лютого
Видатного українського лікаря Сергія Лисенка нагородили Міжнародною премією миру (Німеччина – США)
30 грудня
«Аврора» передала 220 шоломів захисникам
02 вересня
В Черкассах есть свои Месси и Роналду: итоги футбольного первенства
24 червня
СБУ заявила, що нардеп Деркач завербований російською розвідкоюВІДЕО
З 1 вересня в українських школах планують розпочати переважно очне навчання – ОП
Українські військові вийшли з Сєвєродонецька – журналіст
Кремль відреагував на кандидатство України в ЄС: “головне, аби не було проблем для РФ”
У Херсоні підірвали колаборанта
Під Рязанню в Росії впав Іл-76
Українська авіація завдала потужних ударів по росіянах
США надають $450 млн військової допомоги Україні, у пакеті – РСЗВ та патрульні катери
Україна отримала статус кандидата на вступ в ЄС
23 червня
НБУ “надрукував” для уряду ще 35 мільярдів
McDonald’s може відкритися в Україні в серпні – Forbes
Перші американські HIMARS вже в Україні – Резніков
Суд заборонив партію Вітренко
Документи про завершення освіти будуть доступні в “Дії”
Європарламент підтримав кандидатський статус для України і Молдови
У Львові у закритому режимі готуються судити Медведчука
Британська розвідка: сили РФ просунулися в бік Лисичанська на 5 кілометрів
Влучання блискавки, утоплення, втрата свідомості: як надати домедичну допомогу
Зеленський: Пришвидшення перемоги – наша національна мета
22 червня
Вчителі з регіонів, де відновлять офлайн-навчання, мають повернутися на роботу – Шкарлет
Шольц: Німеччина продовжить постачати зброю Україні
В Україні повністю зупинено нафтопереробку – Вітренко
Туреччина заявила, що досягла прогресу з Росією щодо вивезення українського зерна
Росіяни випустили 7 ракет по Миколаєву – Кім
Європі порадили готуватись до зими без російського газу
У Ростовській області горів нафтопереробний завод, соцмережі писали про удар з безпілотника
ЄС офіційно визнає Україну кандидатом на вступ: проєкт рішення